Home

Achtergrond 1 reactie

Garantiestelsel geldt niet voor Scheringa

DSB-topman Dirk Scheringa hoeft er niet zoals andere spaarders op te rekenen dat hij 100.000 euro aan spaargeld terugkrijgt.

Bestuurders van de bank kunnen geen gebruik maken van het zogenoemde depositogarantiestelsel, dat regelt dat spaarders bij de failliete bank tegoeden tot 100.000 euro kunnen claimen.

Dat blijkt uit de voorwaarden van het depositogarantiestelsel die op de website van De Nederlandsche Bank (DNB) staan. De regeling is maandag in werking gesteld, nadat DSB Bank failliet was verklaard. DNB hoopt spaarders voor de kerst hun geld terug te geven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    spotvogel

    Ik heb geen enkele bewondering voor de manier van zakendoen van ex-DSB en haar ex-baas, maar het is natuurlijk van de krankzinnige dat DNB (=Financiën en dus de overheid) achteraf (want na het bekrachtigen van het faillissement) met deze gelegenheidsregeling komt. Dit riekt naar het totalitaire bewind waar ik al in 2006 in De Pestvogels van Veerman voor waarschuwde! Tijd dus om wakker te worden, want wet- en regelgeving behoren deugdelijk te zijn en conform hetgeen er in de Grondwet is vastgelegd. En die voorziet vast en zeker niet in het achteraf (fiscaal) pakken van te gladde palingen!

Of registreer je om te kunnen reageren.