Home

Achtergrond

Garantieregeling voor werkkapitaal open gesteld

Vanaf vandaag kunnen glastuinders en boeren gebruik maken van de regeling garantstelling werkkapitaal.

De bank moet daarvoor een aanvraag doen bij het ministerie van LNV. Minister Verburg heeft de regeling vandaag afgekondigd in de Staatscourant.

De garantstelling door LNV moet door de bank worden aangevraagd. Die moet bij de aanvraag een verklaring overleggen dat inzichtelijk is dat de betreffende onderneming voldoet aan de voorwaarden om voor garantstelling in aanmerking te komen.

In de toelichting op de regeling benadrukt de minister dat aangetoond moet worden dat de onderneming na 1 juli 2008 in de problemen is geraakt. Ook moet overtuigend worden aangetoond dat geen lening onder normale bankvoorwaarden kan worden verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.