Home

Achtergrond 7 reacties

Fruitteler krijgt dwangsom voor slechte gebouwen

Een fruitteler uit Waalwijk moet aan de gemeente Waalwijk een dwangsom van 10.000 euro betalen, omdat hij zijn bedrijfsgebouwen niet in orde had.

De fruitteler bouwde in augustus nieuwe schuren voor de opslag van het fruit. De staalconstructie voldeed niet aan de eisen in de vergunning en ook de brandveiligheid was niet goed. De gemeente legde een dwangsom van 5.000 euro op voor elke dag dat de situatie niet in orde was.

De politie heeft proces verbaal opgemaakt voor de slechte brandveiligheid, omdat werknemers een te groot risico liepen. Omdat de fruitteler midden in de oogstperiode zat van zijn 35 hectare grote bedrijf, duurde het te lang voordat hij aan alle voorwaarden voldeed.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frans

  @greatske men ziet dat terug aan de mercedessen en bmw"s op de oprijlaan

 • no-profile-image

  Leen

  Truus, als jij nu eerst de lagere school afmaakt, dan kan deze fruitteler op z'n gemak zijn gebouwen aanpassen. En wees gerust, op gemeentelijke dwangsommen zit geen suBsidie. Die dwangsom is een middel dat in een politiestaat thuishoort, niet in een vrije samenleving.

 • no-profile-image

  frans

  @leen het gaat niet over een taalfout van truus maar over inhoud van het stukje ,de boeren worden overspoeld met subsidies en dat kan de gewone man/vrouw opbrengen ,het is maar goed voor de boeren dat die subsidieregen niet bij het volk bekend is

 • no-profile-image

  brabant

  Dwangsom is een noodzakelijk instrument, als de loods niet voldoet aan brand en bouweisen zodat gevaar ontstaat voor de werkende medemens mag men dit gerust opleggen. @Leen als jouw zoon iets overkomt omdat zo'n slecht gebouw instort dan piep je wel anders. Jij mag ook niet door rood rijden dan krijg je ook een boete.

 • no-profile-image

  ineke

  @Frans: je hebt blijkbaar toch wel erg veel last van jaloerse trekjes, gezien het feit dat je op elk artikel op de landbouwsites op deze manier reageert.
  Een auto op de oprit, van welk merk dan ook, is geen reden om je bedrijf of inkomen te mogen verdedigen.

 • no-profile-image

  truus

  daar zal de beroemde susidiepot weer opengetrokken moeten worden om dat arme boertje de winter door te helpen maar het is een boer dus er zal wel geld voor uitgetrokken worden zoals gewoonlijk

 • no-profile-image

  Gaatze

  @ frans, heb jij je wel eens afgevraagd waarom boeren zoveel subsidie krijgen?? dat zie jij weer terug in de supermarkt!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.