Home

Achtergrond

FrieslandCampina: melkprijs gemiddeld 30 tot 32 cent

Zuivelcoperatie FrieslandCampina gaat uit van een gemiddelde melkprijs tussen de 30 tot 32 cent per kilo in de periode tot 2020.

Dat zei Kees Wantenaar, voorzitter van FrieslandCampina, woensdag tijdens het zuivelcongres Anders Melken in Leeuwarden.

De Rabobank rekent met een melkprijs van gemiddeld 32 cent (inclusief btw) en gaat daarbij uit van een bandbreedte tussen de 25 en 40 cent. FrieslandCampina onderschrijft deze prognose, maar geeft daarbij aan dat onzeker blijft wat de melkprijs uiteindelijk gaat worden. Wantenaar gaf bovendien aan de bandbreedte die de Rabobank hanteert, erg positief te vinden.

Wantenaar werd door verschillende melkveehouders gevraagd naar een duidelijke visie van FrieslandCampina. Het zou de onderneming hieraan ontbreken. Wantenaar zei hierop de melkprijsverwachting van de Rabo te onderschrijven. Daarbij haalde hij aan dat FrieslandCampina de extra melkstroom van haar leden die na 2015 vrijkomt, zal verwerken. ”Andere partijen zetten hier zo hun vraagtekens bij.” Duidelijk is voor hem dat de groeiende vraag zal doorzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.