Home

Achtergrond 13 reacties

FrieslandCampina: melkprijs 30 tot 32 cent

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina gaat uit van een gemiddelde melkprijs tussen de 30 tot 32 cent per kilo in de periode tot 2020.

Dat zei Kees Wantenaar, voorzitter van FrieslandCampina, gisteren tijdens het zuivelcongres Anders Melken in Leeuwarden. De Rabobank rekent met een melkprijs van gemiddeld 32 cent (inclusief btw) en gaat daarbij uit van een bandbreedte tussen de 25 en 40 cent.

FrieslandCampina onderschrijft deze prognose, maar geeft daarbij aan dat onzeker blijft wat de melkprijs uiteindelijk gaat worden. Wantenaar gaf bovendien aan de bandbreedte die de Rabobank hanteert, erg positief te vinden.

Wantenaar werd door verschillende melkveehouders gevraagd naar een duidelijke visie van FrieslandCampina. Het zou de onderneming hieraan ontbreken. Wantenaar zei hierop de melkprijsverwachting van de Rabo te onderschrijven. Daarbij haalde hij aan dat FrieslandCampina de extra melkstroom van haar leden die na 2015 vrijkomt, zal verwerken. "Andere partijen zetten hier zo hun vraagtekens bij." Duidelijk is voor hem dat de groeiende vraag zal doorzetten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrie

  FC knudde wint ook weleens een wedstrijd, dus hou de moed er maar in.

 • no-profile-image

  man

  in de handel is langetermijn denken niet altijd aan de orde, bij friesland campina geeft men nu haarfijn aan dat ze niet hun stinkende best gaan doen om goed te gaan vermarkten, dat vrije spel is in hun ogen alleen weggelegd voor de enkele inkopers van de supers.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat ook belangrijk is: inclusief of exclusief inflatie?

 • no-profile-image

  kijk eerst eens naar

  Veehouder Nederland , Ook al hadden ze de overproductie tegen willen houden de melkveehouderij produceerd toch structueel over het quotum de schuld van die overproductie ligt helemaal in de handen van de melkveehouders

 • no-profile-image

  Boerin

  Helemaal eens met Melkveehouder, maandenlang hoor je niets van je cooperatie en dan komen ze met zo'n bericht naar buiten. Zienswijze van boerin uit Fryslan tot 2020 blijven salarissen van bestuurders en werknemers van RFC ook op hetzelfde nivo dan 2009.

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  FC komt met zulke berichten naar buiten om de negatieve publiciteit rond het GOS melkdebacle naar de achtergrond te verschuiven.
  We noteren die prijs en houden ze eraan; dat mag tocht gerust van mensen die bij jouw coöpertatie op deloonlijst staan verwachten?
  Wantenaar zelf incasseert immmers ook jaarlijks een paar ton los van de prestatie die hij voor zijn leden realiseert.
  Jammer dat een directuer van Europa's grootste coöperatie zich bezighoudt met luchtfietserij (hobby

 • no-profile-image

  paul

  dit is natuurlijk veel te weinig ambitieus ! Je moet met zo`n grote cooperatie gaan voor 35-40 cent !

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Die prognose is toch wel een beetje magertjes voor zon wereldspeler, kan er niet een tandje bij jongens en meisjes van Friesland Campina? Of mogen we als boertjes totaal geen eisen aan jullie stellen? Jullie zitten wel steeds vaker op onze stoel voor wat betreft kwaliteits eisen en diergezondheid, dan mag er toch ook wel wat van jullie gevraagd worden, OF KUNNEN JULLIE ZOMAAR EEN BEETJE FREEWHEELEN? Het lijkt er wel weer op.

 • no-profile-image

  willem

  Ik hoop dat Wantenaar zijn afspraken na 2015 dan ook nakomt.

 • no-profile-image

  stal op

  Kunnen ze de rest weer in het buitenland investeren

 • no-profile-image

  ////

  De inkopers van de supers weten waar ze aan toe zijn tot 2020, Goedkope melkaanbod van de frieslandcampina, want ze zetten nu al in op een lge melkprijs, Danke coop!!!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Meneer Kees Wantenaar is een lange termijndenker, hij verwacht ook meer aanbod van melk na 2015!!!... Daarom gaat meneer Wantenaar er vanuit dat het Melkquotum na 2015, voltooid verleden tijd wordt!!!... De Wereldmarkt blijft bij FC in ieder geval een belangrijke Handelspartner, dat moge duidelijk zijn!!!...

 • no-profile-image

  veehouder

  De lamme en de blinde willen ons vertellen wat de melkprijs wordt. Ze hadden beter de overproductie tegen kunnen houden. De economen kunnen beter voorspellen wat er gebeurd als je voor het vaderland weg melkt. Bandbreedte tussen 15 en 35 cent.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.