Home

Achtergrond

France Télécom telt 25 zelfmoorden

Sinds februari vorig jaar hebben 25 zelfmoorden plaatsgevonden onder personeel van France Télécom.

Het is de 25e zelfmoord onder personeelsleden van het Franse telecomconcern sinds februari vorig jaar. Een 48-jarige ingenieur hing zichzelf donderdag op in zijn huis. De man zat sinds een maand ziek thuis op aanraden van de bedrijfsarts.

De golf zelfmoorden bij het telecombedrijf zou volgens vakbonden alles te maken hebben met een reeks reorganisaties bij het bedrijf en de werkdruk. Veel werknemers hebben afscheidsbrieven achtergelaten, waarin ze stress op het werk de schuld geven.

France Télécom nam in september maatregelen om de zelfmoorden te stoppen. Zo stelde het bedrijf een hulplijn in voor depressieve werknemers. Daarnaast werden alle overplaatsingen bevroren tot 31 oktober om mensen te beschermen die de veranderingen slecht aankunnen.

Het telecomconcern is al enige tijd aan het reorganiseren. Veel werknemers moeten daarbij van werkplek veranderen. Bij France Télécom werken ongeveer 100.000 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.