Home

Achtergrond

Foto's verdachten in Opsporing Verzocht

De eerste foto's van nog niet opgepakte verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland worden dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht getoond.

Op tien foto's zijn personen te zien die worden verdacht van openlijke geweldpleging tijdens het ontspoorde dancefeest van 22 augustus.

De politie Rotterdam-Rijnmond maakte dat maandag bekend. Als gevolg van de rellen kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven. Zes bezoekers raakten gewond. De politie pakte de afgelopen weken acht jonge mannen op. Vijf agenten, die tijdens de avond hebben geschoten, worden door het Openbaar Ministerie (OM) als verdachte beschouwd.

Momenteel is de identiteit van de verdachten op de foto's nog niet bekend. De foto's stonden al eerder op interne politiesites. Ze zullen ook op de site www.politie.nl verschijnen. Onder leiding van twee officieren van justitie doet de politie onderzoek naar de ongeregeldheden. Vele uren beeldmateriaal wordt daarbij minutieus bekeken. Tientallen politiemensen zijn bij dat onderzoek betrokken.

De politie zal na dinsdag nog meer foto's in opsporingsprogramma's en op de site publiceren. Mensen die informatie hebben of over nieuw beeldmateriaal beschikken kunnen bellen met het rechercheteam via 0900-8844. Zij kunnen ook anoniem reageren via 0800-7000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.