Home

Achtergrond

Fors minder geld voor nieuwe kassen

Er wordt fors minder geld uitgegeven aan nieuwe kassen. In juli zijn er voor een geplande bouwsom van 8 miljoen euro vergunningen verleend.

Dat is 15 miljoen euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS hangt dit vooral samen met het gebrek aan ruimte voor grote kassencomplexen en de economische crisis in de glastuinbouw.

Boeren geven wel nog steeds geld uit aan de bouw van stallen en schuren. In juli van dit jaar is er voor een geplande bouwsom van 73 miljoen euro vergunningen verstrekt voor de bouw van schuren en stallen. Dat is 3 miljoen minder dan in diezelfde periode een jaar eerder, maar nog steeds beduidend meer dan in juli 2007. Toen werd er voor 40 miljoen euro vergunningen aangevraagd voor schuren en stallen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.