Home

Achtergrond

'Fors meer winkeldiefstallen'

De detailhandel verwacht dit jaar een schadepost ruim 350 miljoen euro door winkeldiefstallen.

Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. Daar bovenop komen dan ook nog de kosten voor onder meer diefstalpreventie. Daarmee lopen de totale kosten op tot circa 545 miljoen euro. Dat laat Detailhandel Nederland vrijdag weten. De organisatie pleit dan ook snel te komen met een aantal landelijke intitiatieven om winkeldiefstal tegen te gaan.

Winkeliers investeren steeds meer om diefstal tegen te gaan. De ondernemers trainen steeds vaker medewerkers, hangen camera's op , beveiligen artikelen en zetten beveiligingsbedrijven in om in de winkels te surveilleren. Aan het voorkomen van diefstal geeft de detailhandel 130 miljoen euro per jaar uit. Aan afhandelingskosten van diefstal is de middenstand ongeveer 60 miljoen kwijt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.