Home

Achtergrond

Fonterra noteert 5,7 procent hogere prijs melkpoeder

Fonterra noteert naar aanleiding van haar internetveiling een 5,7 procent hogere prijs voor vol melkpoeder.

De matige stijging in vergelijking met de afgelopen veilingen was verwacht. "We hielden er rekening mee dat de prijzen zouden stabiliseren na de recente forse prijsstijgingen", zegt Fonterra-directeur Kelvin Wickham. De gemiddelde prijs voor melkpoeder komt uit op 2.058 euro per ton. Betaalde prijzen varieerden volgens de zuivelgigant tussen de 1.923 en 2.108 euro per ton.

De officiële Nederlandse Zuivelnoteringen weerspiegelen nog steeds een flinke opwaartse trend. Zo steeg de boternotering met 23 euro naar 290 euro per 100 kilo exclusief btw. Vol verstuivingsmelkpoeder steeg met 10 euro naar 238 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.