Home

Achtergrond

'Flamingo' beste siergras op keuring

De KAVB organiseerde afgelopen maandag de jaarlijkse themakeuring rond de siergrassen.

Hoewel dit jaar bescheiden van omvang, moet gezegd worden dat de inzendingen van hoge kwaliteit waren.

De inzenders Marco van Noort Vaste Planten en Ton Meiland kregen daar een Gouden medaille voor. Van Noort wist met Miscanthus sinensis 'Flamingo' met 9.50 de hoogste score te verwerven. De buitengewoon sierlijke 'Flamingo' is een aanwinst voor elke tuin.


De strijd om de hoogste beoordeling werd door Meiland binnen het geslacht Miscanthus gevoerd. Voor zijn No 7 kreeg hij 9,30 punten. Meiland liet de mooie aren van Pennisetum 'Magic' zien en scooorde daarmee 9,20 punten. Een geheel andere vorm had zijn inzending Chasmanthium, met zijn grote hoeveelheid hangende bloemetjes.

Kees v.d. Aardwegh zette onder andere een collectie Panicum neer. Opvallende verschijning in de keuringszaal was het Zuid-Afrikaanse gewas Ficinia 'Ice Cristal'. Dit gewas lijkt op Carex en heeft groen blad met een ragfijne witte harige rand. Marco van Noort had de primeur met dit gewas in de keuringszaal. Er zijn bij siergrassen niet alleen grote verschillen in formaat, maar ook in kleur en vorm. Vooral dit laatste aspect biedt ongekende mogelijkheden om enige variatie in de tuin aan te brengen. Afgesneden vormen de siergrassen een fraai boeket of een fraai accent in een bloemstuk of boeket. De siergrassen zijn nog zeker twee weken te bewonderen bij CNB omdat ze een goede houdbaarheid hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.