Home

Achtergrond 5 reacties

Fischer Boel wijst extra steun voor graansector af

Er komen voorlopig geen exportrestituties voor graan.

Ook de omvang van de interventies voor mais wordt vooralsnog niet herzien. Dat heeft EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel gezegd op de jongste Landbouwraad. Oostenrijk had om de extra steun gevraagd, met name voor die landen die geen toegang tot zee hebben.

Aanleiding voor het verzoek is de verwachte topoogst, wat een drukkend effect op de prijzen zal hebben. Het Oostenrijkse verzoek werd gesteund door Finland, Hongarije, Roemenië, Slowakije en Tsjechië.

Volgens Fischer Boel is het instellen van exportrestituties op dit moment niet passend. Afzonderlijke maatregelen voor een deel van de lidstaten zijn niet mogelijk. De Commissie houdt de vinger aan de pols en neemt maatregelen wanneer dat nodig is, zei ze.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  stakkers

  Geeft gewoon aan hoe verrot die melkveesector is, een heleboel subsidie is er nodig om te produceren en dan hebben ze nog niet genoeg. En dan help dat nog niet want als de subsidie binnen is geven ze het uit aan veel te dure grond en veel te grote trekkers en ondertussen maar weer veel te veel melken en maar weer superheffing betalen. Om vervolgens volgend jaar weer zielig te doen en hun handje op te houden........

 • no-profile-image

  gebruik feiten

  Ik snap de kritiek op de nieuwe steun voor de melkveehouderij vanuit andere noodlijdende sectoren volledig. Het trieste is dat de actievoerende melkveehouders van de EMB(European Milk Board) helemaal niet om deze steun gevraagd hebben. Zij willen het aanbod afstemmen op de vraag. Wat zij aan de politek vragen is een wettelijk raamwerk om dit mogelijk te maken. Ze willen de markt sturen middels een melkfonds dat gevult word middels een heffing op het melkgeld, betaald dus door de melkveehouders zelf. Dit systeem zou heel veel belastinggeld besparen, dat nu gebruikt word om de oveschotten op te slaan. Als de melkprijs hiermee op kostendekkend niveau komt mag de politiek alle toeslagen en subsidies houden, daar zijn zeker nog goede doelen voor te bedenken in deze tijden. De politiek wil hier niet aan meewerken en geeft in ruil maar weer eens een zak met geld. Te gek voor woorden, de melkveehouders vragen om maatregelen die niets kosten en krijgen juist waar ze niet om vragen, weer meer subsidies en daarmee van iedereen die er niets van afweet het imago van subsidievreters.

  Geplaatst door mvh Bert, Europa

 • no-profile-image

  het is een feit

  het zijn de kneuzen van de agrarische sector, altijd al geweest en zal altijd zo blijven.

 • no-profile-image

  knor

  extra steun is alleen beschikbaar voor melkveehouders die schreeuwen als verwende kinderen.
  Ik denk dat de pluimvee- varkenshouders en akkerbouwers hier doodziek van worden.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Mevr. Fischer Boel, ik hou niet van Klagen. Maar nu meet U toch met twee maten!!!. Foei, SHAME OVER YOU !!!...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.