Home

Achtergrond 264 x bekeken 11 reacties

Fischer Boel veroordeelt melkacties scherp

EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel heeft vandaag hard uitgehaald naar boeren die melk hebben uitgereden over akkers, uit protest tegen de lage melkprijs.

In haar openingsspeech bij de informele bijeenkomst van EU-landbouwministers over zuivel vertelde ze van een recente ontmoeting met de minister van buitenlandse zaken van Chili. Die had haar gezegd dat op een Afrikaans-Latijns Amerikaanse top beelden waren vertoond van Europese boeren die miljoenen liters melk uitreden.

Volgens de landbouwcommissaris waren de beelden desastreus voor de reputatie van de EU. "De overheersende indruk was dat terwijl er een nog steeds groeiend hongerprobleem is in de wereld, Europese boeren op grote schaal voedsel vernietigen om meer subsidie te ontvangen. Dat is het beeld dat we de wereld over sturen!"

Volgens Fischer Boel is het de verantwoordelijkheid van een ieder om dit beeld te corrigeren.

Bekijk foto's van de acties vandaag in Brussel
Lees ook Fischer Boel: melkacties strijd tussen boerenorganisaties

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Hard uithalen een kolfje van agd En wat dat uithalen betreft is f boel daar zelf niet volledig debet aan Of is het haar eigen onkunde en die op een ander botvieren

 • no-profile-image

  Boer

  De politiek is de enige schuldige aan de hongersnood in de wereld. Niet de boeren die voor een eerlijke melkprijs strijden!!!!

 • no-profile-image

  gert

  Vorig jaar was er een reportage op de TV van de BBC ,de Verenigde Naties deelden gratis voedsel uit in Oeganda,melkveehouders in Oeganda konden hun melk toen niet meer kwijt ,hebben de melk toen ook maar weggegooid,hoe hypocriet is de wereld ?

 • no-profile-image

  boer kees

  Kom al jaren niet meer4 op de studiecluben ik geef toe dat ik het af en toe goed verkeerd doe.Ik ben echter tegen die rigide Quota als je moet concureren op een open markt ben je met minimaal 6 cent quotumkosten meteen op een onoverbrugbare achterstand geplaatst beste nog steeda graag melkveehouder

 • no-profile-image

  gert

  Zielig verhaal van Fisher Boel,de Afikaanse landen moeten zorgen voor koopkracht voor de inwoners dan kunnen ze genoeg voedsel kopen,ze hebben vaak wel geld voor wapens,de Europese boeren kunnen ook niet gratis voedsel leveren

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  We leven in een gekke Wereld,dat is waar!. Melk vernietigen ben ik ook geen voorstander van. Toch is de melkprijs gelukkig stijgende,waarschijnlijk door de melkacties en markt verbetering. Mijn vraag blijft nu, hoe zal de melkprijs zich op lange termijn ontwikkelen en standvastig worden???.

 • no-profile-image

  Boesje

  IK sluit me hierbij aan. Tevens of het gevolg daarvan zijn de hebberige handjes van de multinationals.

 • no-profile-image

  boer kees

  Als ik voor een matsprijsje of voor niets mijn over het quotum gemolken melk in de melkpoeder wil doen en aan de derde wereld geven zegt merouw fischerboel :nee dat mag niet, betaal of 125 procent boete of laat het in de mestput lopen . Als ik van het jaar over heb vraag ik of deze mevrouw de kraan open komt zetten fotograaf erbij en we sturen de foto naar chili .Kan ze het daar even uitleggen hoe zij het hier grergeld heeft.

 • no-profile-image

  nog steeds

  Beste boer kees als je nu es begint met nu al onder je quotum te melken haal je het wel hoor ik heb nog nooit melk weg laten lopen door te veel melk ,het is ook niet moeilijk hoor gewoon minder melken!! Hou minder jongvee aan of ruim eerder op of voer iets minder je moet toch echt bij jezelf zijn. Het zijn altijd dezelfde die te veel melken je hoeft niet persee op de studieclub te laten zien hoe goed je bent!!

 • no-profile-image

  pietje

  Mariann is toch wel echt blond. Snapt die muts nou nog niet dat de melkacties niet bedoeld zijn om meer subsidie op te strijken. We willen juist een melkprijs die uit de markt betaald wordt dus een marktconforme melkprijs door minder te produceren en vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. De politiek ziet dit blijkbaar niet in en wil ons op deze manier zwart maken over de hele wereld.

 • no-profile-image

  Geertje

  Nog meer van die uitspraken, dan alle melk weg laten lopen. Eens zullen ze moeten in zien dat uitbuiten van boer en tuinderb, beestachtig is! De slaven arbeid is toch ook verboden!! Laat Fischer Boel maar snel vertrekken!!!
  Het is duidelijk dat de melk in de supermarkt niet goedkoper is, maar de melkveehouder ontvangt maar de helft meer!!! Waar blijft die grote marge?

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.