Home

Achtergrond

Fischer Boel: melkacties strijd tussen boerenorganisaties

De boerenacties zijn uitgegroeid tot een strijd tussen boerenorganisaties, constateert EU-landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel.

"De acties hebben zich verbreed tot meer dan de melkprijs. Er is in EU-landen een veldslag gaande tussen boerenorganisaties die minstens zo belangrijk is". Dat zei Fischer Boel in een persconferentie vanmiddag in Brussel na afloop van een informele bijeenkomst van de EU-ministers van landbouw. Zij bespraken opnieuw de situatie op de zuivelmarkt.

Volgens de landbouwcommissaris helpen de maatregelen die de Europese Commissie heeft genomen. "De prijstrend gaat langzaam maar stabiel omhoog", constateerde zij.

Volgens de Commissaris bestaat er onder de ministers algemene steun voor nader onderzoek naar mogelijkheden om de zuivelmarkt te reguleren. Twintig lidstaten onder aanvoering van Frankrijk hebben daar om gevraagd. Zij benadrukte dat de eerdere besluiten over uitfasering van de quotering recht overeind staan. "Dat is de hoofdzaak".

Later deze maand vergaderen de ministers opnieuw over de zuivelsituatie.

Bekijk foto's van de acties vandaag in Brussel

Lees ook Deskundigen bezien toekomst van EU-zuivelsector

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.