Home

Achtergrond 1 reactie

'Fiscale vrijstelling bedrijfsopvolging tot 1 miljoen''

Bedrijven met een liquiditeitswaarde tot 1 miljoen euro moeten volledig worden vrijgesteld van successiebelasting.

Daarboven moet een vrijstelling van 83 procent gaan gelden. Dat is het gewijzigde voorstel van de Christenunie bij de behandeling van de Successiewet. Het voorstel zou in elk geval de steun hebben van het CDA en de SGP. Mogelijk is er een Kamermeerderheid voor.

Het kabinet wil de wet wijzigen, onder meer om de continuïteit van bedrijven bij opvolging beter te garanderen. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (financiën) heeft een vrijstelling voorgesteld voor álle bedrijven van 90 procent. Nu ligt deze op 75 procent.

De Christenunie wil kleine bedrijven meer tegemoetkomen. Aanvankelijk pleitte Kamerlid Ernst Cramer voor een volledige vrijstelling tot 1,5 miljoen euro en een vrijstelling van 80 procent daarboven, maar hij heeft dit licht aangepast.

De Kamer debatteert nu over de wetswijziging. Het debat wordt morgenavond afgerond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het Oracel

    Ingrijpen is markt verstorend... !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.