Home

Achtergrond 1 reactie

Export naar Rusland loopt flink achter op vorig jaar

De export van zuivelproducten naar Rusland loopt flink achter op vorig jaar.

Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel (PZ). Toch zou de vraag juist in Rusland de laatste weken flink zijn toegenomen, zo melden bronnen uit de handel.

Vanaf januari tot en met juli dit jaar werd er voor bijna 30 miljoen euro aan zuivelproducten vanuit Nederland naar Rusland geëxporteerd. Vorig jaar lag dit bedrag in dezelfde periode op bijna 49 miljoen euro. Het grootste gedeelte van de export bestaat uit Maasdammer kaas.

Dit jaar ging er voor meer dan 20 miljoen euro aan Maasdammer naar Rusland. Vorig jaar lag dit over dezelfde periode op ruim 38 miljoen euro. Ook de exportwaarde van Edammer kaas is dit jaar met zo’n 2 miljoen euro gedaald naar een kleine 2 miljoen euro.

Rusland herziet momenteel de lijst met bedrijven die zuivelproducten naar het land mogen exporteren. Ook het PZ heeft een lijst naar Moskou gestuurd. Tot nu toe is daar nog niet op gereageerd. Volgens Russische media hebben inspecties in Polen en Hongarije ertoe geleid dat 30 procent van de zuivelbedrijven in deze landen niet voldoen aan de Russische exporteisen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gezond Verstand

    2 miljoen euro aan kaas; een druppel op een gloeiende plaats.
    De export naar derden landen is van geringe betekenis mensen

Of registreer je om te kunnen reageren.