Home

Achtergrond

Experiment met sirene op de autoradio

Automobilisten in onder meer de Rotterdamse regio, in en om Utrecht en in de provincies Drenthe en Friesland kunnen de komende vier weken op hun autoradio sirenes van ambulance, politie of brandweer te horen krijgen.

Het gaat om een vervolgexperiment met het zogenoemde Flistersysteem, waarvan maandag in Bolsward de aftrap is, kondigde Rijkswaterstaat donderdag aan.

Personenauto's zijn steeds beter geïsoleerd en de geluidsinstallaties worden ook steeds beter. Daardoor horen automobilisten pas op het laatste moment de sirenes van hulpdiensten. De Flister zet binnen een straal van 300 tot 400 meter het geluid van de radio uit. "Je hoort de hulpdiensten ver van tevoren, in plaats van dat je ze een seconde van tevoren in je achteruitkijkspiegel ziet'', aldus CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe. Als het aan hem ligt, wordt het systeem over een jaar landelijk ingevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.