Home

Achtergrond 570 x bekeken

Even rust tussen het scheren van de koeien

In de Bossche Brabanthallen was vandaag al volop activiteit ter voorbereiding op de Koe Expo die fokkerijorganisatie CRV morgen houdt.

Een koeienscheerder overpeinsde zijn werk, nadat hij een van de aangevoerde dieren onder handen had genomen. Tijdens de keuring worden 90 zwartbonte en 60 roodbonte koeien uit zuidelijk Nederland getoond. Foto William Hoogteyling

Bezoekers van de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij bekijken zonnepanelen in de stand van Agro NRG. De beurs in het Overijsselse Hardenberg is vandaag van start gegaan. Morgen en overmorgen zijn de stands van ruim driehonderd bedrijven uit de pluimvee-, varkens- en kalversector nog te bezoeken. Agro NRG plaatst zonnepanelen op de daken van stallen. Dit jaar worden 38 stallen uitgerust met de panelen. Meestal worden er 120 panelen geïnstalleerd, goed voor eenderde van het totale energieverbruik. Foto Jacob Melissen

Medewerkers van onderzoeks- en adviesbureau HLB planten hyacinten en narcissenbollen in de Noordoostpolder. De bollen vormen de nieuwe proefvelden. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar onkruidbestrijding en ziekten. Begin december komt HLB met de resultaten van de onderzoeken die eerder dit jaar plaatsvonden in lelies. Vooral aaltjes vormen een steeds groter probleem in de lelieteelt. Foto HLB

Niet alle koeien en pinken stonden er vandaag net zo rustig bij als deze koe bij melkveehouder Henk van der Laan. Vooral de ongeveer veertig stuks jongvee gaven extra werk. Ze werden dan ook in een opdrijfhek vastgezet en dan aan twee kanten tegelijk geschoren, vertelt Van der Laan. In totaal kwamen er zes scheerders van de agrarische bedrijfsverzorging. Met hun inzet konden 120 dieren in een dag van het overtollige haar worden ontdaan en voorbereid op een lange winter op stal. Foto Koos van der Spek

Marrit van Engen legt varkenshouder Paul de Rond en zijn personeel uit hoe ze een big naaldloos moeten enten. De Rond, die in het Limburgse Echt zeugen en vleesvarkens houdt, wilde het vrij nieuwe apparaat wel eens proberen en nodigde daarvoor Van Engen uit. Zij werkt bij FarmulaOne, dat onder andere gezondheidsproducten verkoopt en trainingen geeft. De eerste indruk van het naaldloze systeem is positief. "Ik heb hem gehouden, ik wil dit zeker wat langer proberen", zegt De Rond. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.