Home

Achtergrond 1 reactie

Ethiopië vraagt om voedselhulp

Ethiopië heeft per direct 159.410 ton voedsel nodig om een hongersnood af te wenden.

Ook heeft het Afrikaanse land 11 ton voedsel voor ondervoede kinderen en vrouwen nodig en vraagt het om 45 miljoen dollar aan andere hulpgoederen. Dat maakte de minister van Landbouw Mitiku Kassa donderdag bekend.

Volgens Kassa is het regenseizoen dit jaar zeer slecht geweest. ,,Daardoor hebben 6,2 miljoen mensen hulp nodig'', aldus de minister. Aan het begin van dit jaar lag dat aantal nog op 4,9 miljoen. In Ethiopië wonen 83 miljoen mensen. Hulporganisaties stelden eerder al dat zeker 23 miljoen mensen in zeven oost-Afrikaanse landen getroffen zijn door langdurige droogte.

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking brengt komend weekeinde een bezoek aan het getroffen gebied in Ethiopië. Hij spreekt in de Somali-regio met vertegenwoordigers van de Ethiopische regering en bezoekt een distributiecentrum van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN.

Nederland droeg dit jaar 1 miljoen euro bij, nadat het WFP een oproep had gedaan voor meer geld. Het programma komt dit jaar 85 miljoen dollar tekort om de ruim zes miljoen getroffen Ethiopiërs te helpen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    In de EU is graan genoeg en ook niet duur

Of registreer je om te kunnen reageren.