Home

Achtergrond

Eredoctoraat voor Balkenende in Japan

Premier Jan Peter Balkenende heeft dinsdag op de Keio Universiteit in de Japanse hoofdstad Tokio een eredoctoraat in ontvangst genomen.

Balkenende brengt sinds zaterdag een bezoek aan Japan, waarmee Nederland dit jaar 400 jaar handelsbetrekkingen viert. In een toespraak schetste hij dinsdag de noodzaak om, gezien de gevolgen van de economische crisis, wereldwijd samen te werken om meer solidariteit, stabiliteit en duurzaamheid te krijgen. De problemen zijn te groot om door landen alleen opgelost te kunnen worden, aldus de premier. Balkenende benadrukte opnieuw dat protectionistische maatregelen slecht zullen uitpakken.

De premier sprak dinsdag ook met de top van autobedrijf Mitsubishi. Hij nam daar de eerste geheel elektrische auto van het bedrijf in ontvangst die door de Nederlandse ambassade in Japan is gekocht. Het gaat om een oranje auto met het rijkslogo erop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.