Home

Achtergrond 2 reacties

Engelse boerenbond eist hogere prijs zuivelbedrijven

De Engelse National Farmers Union (NFU) heeft de zuivelbedrijven met klem opgeroepen de melkprijzen snel te verhogen.

De boerenbond wijst er op dat de sterk gestegen bulkprijzen voor room tot nu toe niet hebben geleid tot hogere melkprijzen. Tot nu toe hebben Britse boeren zich verre gehouden van de Europese melkstaking. Actievoerders uit het verleden stellen daarbij dat er niet voldoende animo is. Nu begint echter de 'officiële' Engelse boerenbond zich te roeren.

Volgens de laatste gegevens van het zuivelschap DairyCo is de Britse bulkroomprijs sinds februari bijna verdubbeld tot ongeveer 1.450 euro per ton. De inkomsten van producenten van vloeibare melk zijn daardoor toegenomen met 3,70 eurocent per liter, berekent de NFU.

"Toch is de gemiddelde prijs bij de meeste vloeibaar-contracten sinds mei niet veranderd. De markt gaat omhoog en de melkprijs voor de boeren gaat omlaag. Op ieders lip brandt dan ook de vraag: waar blijft dat geld?" Volgens Jones moet elke boer die aan een verwerker van verse melk levert een prijsverhoging eisen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    Je ziet het wel: het is overal hetzelfde. Maar ik hoef in de FC vergadering geen excuusverhaal te horen. Het moet nu onderhand maar is gaan over de zeggenschap, bonussen van directie en het primaire belang van de organisatie: continuiteit voor de leden!!!

  • no-profile-image

    realist

    NFU heeft het licht eindelijk gezien nu LTO nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.