Home

Achtergrond 290 x bekeken 54 reacties

Elke dag vlees mag van CDA

Het CDA wil niet ingrijpen in de vleesconsumptie. Dat is de vrije keus van iedere burger.

Het partijcongres vandaag in Utrecht verwierp een resolutie die het kabinet oproept te promoten dat iedereen per week een dag meer dan nu geen vlees eet. Volgens de indieners is dat beter voor gezondheid, klimaat en biodiversiteit.

Voorzitter Pieter van Geel van de Tweede Kamerfractie gaf een afwijzend stemadvies. Hij vindt investeren in duurzame voedselproductie beter dan het beperken van de keuzevrijheid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  @Democratie, dat is nu net het punt. Ik verwacht van de CDA iets meer. Partij boven de 30 zetels, democratisch in zijn titel.
  Over sommige CDA personen of ministers ben ik ook niet echt ontevreden over het werk wat ze doen als individu of department. Maar als een partij is het een ramp, en vooral de belangrijkste onderwerpen voor een ieder wat leeft, geleefd heeft en hopelijk zal leven geven ze niet thuis.
  Dat is een terechte rode lap lijkt me.
  Verburg heeft de gentech en het leven gewoon verkocht en weggegeven. Dit zijn besluiten die heel zwaar zouden moeten wegen in een christelijke partij, maar nee niet bij de CDA, voor 3 euro verkopen ze komende generaties. Vlees eten en produceren moet benoemt worden door een partij boven de 30 zetels en christelijk in zijn titel draagt, omdat het nogal wat invloed heeft op water, lucht, land en gezondheid. En dus op mijn en onze planeet. En wat doet de CDA wegduiken en geeft niet thuis.

 • no-profile-image

  cda

  Patrick, het is wel duidelijk dat je geen CDA stemt, maar val mij daar niet meer mee lastig. Ik bepaal zelf wel op welke partij ik stem. Ik zou wel eens willen weten op welke partij je wel stemt. Misschien kan ik dan ook 3 kantjes kritiek schrijven.

 • no-profile-image

  Schijt aan alle Linkse kliek

  @Patrick

  Je moet vooral zo door gaan op de manier zoals je nu bezig bent jongen. ZO KOM JE ER WEL! zo zijn de rest van die linkse kliek in Den Haag ook... Schreeuwen dat het niet goed gaat maar als het puntje bij paaltje komt dan zijn ze niet daatkrachtig genoeg om te regeren!!

 • no-profile-image

  boerin

  25 reacties. Bijna alles van Patrick gentechfree. Hoeveel hectare moet jij bewerken Patrick om een stuk brood te verdienen ? Of heb je nog nooit een gewas geteeld en geoogst ?

 • no-profile-image

  jeroen.roedema@gmail.com

  Patrick, het probleem voor het kleine deel vega-mensen is, dat ze menen dat ze ten alle tijd gelijk hebben. We leven volgens mij in een democratie en hoort de overheid zich met dit soort zaken niet te bemoeien.
  Mega stallen, wat is toch mega? Bedoel zie de fabriek van PHillips, zeg je daar wat van?DAF? Wij kunnen niet anders dan groeien, specialisatie aangezien,de consument toch niet wil betalen.

 • no-profile-image

  Harm

  Patrick is van het type "wil niets en kan niets". Heeft de hele dag tijd om zijn geneuzel
  onder diverse pseudoniemen te spuien.
  Heeft ergens de slag gemist en zit nu overal tegen aan te schoppen.
  Hij, of misschien wel een zij is gewoon zielig. Ik kijk altijd even of er patrick onder staat, of spotvogel, weet ik dat ik die teksten niet hoef te lezen. Scheelt vandaag een heleboel.

 • no-profile-image

  brabant

  Ach de verkiezingen komen eraan en het cda staat er slecht voor. Dus even de achterban lekker maken met een stukje vlees en ze trappen er weer in. Gelukkig gaat deze partij flink verliezen. Balkende pakt z'n koffers al.

 • no-profile-image

  gerrie

  Wat maakt die milieuflauwekul toch allemaal uit.De aarde bestaat toch niet eeuwig dus wat maakt die paar miljoen/miljard meer of minder nu uit? Niemand weet toch ook niks meer van voor zijn geboorte. We zijn met zijn alle kreeften die tijdelijk leven op een bodem van wat lucht. Er zullen ongetwijfeld nog wel wat meer bollen/ kubussen in het heelal rondzwerven. Nou werkse maar weer.

 • no-profile-image

  verstandig

  Verstandige boeren, reageer er toch niet op. In de bajes hebben Volkert en kompanen alle tijd om jullie onder hun geuzennamen te bekritiseren. Het slijk der aarde verdient geen communicatie.

 • no-profile-image

  anonieme

  Patrick wat ben ik blij dat je niet uit de cda hoek komt, zo beledigend en kleinnerend als jij kunt doen. Kan je ook in gewone taal je punt duidelijk maken?

 • no-profile-image

  Patrick

  @happy boerke, ach onzin boerke, je slachtoffer rol pas je wel lijkt het. Ik ben voor kwalitatief voedsel, wat een lichaam op cel niveau hoort te dienen. I gun boeren en voedsel producenten goede prijzen en marges en een transparante keten tot aan consument. Het zijn je eigen politieke leiders, je eigen belangen behartigers, jullie eigen keus voor wereldmarkt, jullie eigen keuzes voor houderssystemen, jullie eigen keuzes om te luisteren naar adviseurs en banken die jullie uitzuigen, jullie eigen keuzes om jullie product weg te geven voor niets, en daarmee geen machtpositie meer hebt. Ik wil boeren niet kapot maken, ik wil wel een planeet waarin de mensen verantwoordlijkheid nemen voor die planeet en haar voedsel en water etc afstemmen op wat een lichaam nodig heeft en zo toekomst bieden voor toekomstige generaties. Ach happy boerke in mijn entje zou ik LTO met gemak kunnen vevangen als het gaat om boerenbelangen behartiging, maar julie blijven blind geloven in wereldmarkt en groeien en megastallen, alles aan de hand van LTO, LNV en CDA. Je wilt zelf slaaf zijn onder de wereldmarkt, ik kan echt een blinde niet laten zien. Je zult zelf de ogen open moeten doen.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Jeroen toch, een partij die groter is als 30 zetels en geen verantwoordelijkheid neemt is gewoon zielig. Een partij is verplicht een wereldbeeld te hebben van nu, van over 10 jaar en over 50 jaar etc.
  Daar moet men een uitspraak over doen. En dat terugbrengen naar huidig beleid en ook in samenwerking met achterban. CDA doet het andersom, niets doen ze. Wat een individu doet, moet hij zelf weten, daar zeg ik niets van, van mij eet iemand 10 kg per dag, no probblem, maar een partij zijn, vraagt iets anders dan geen uitspraak doen over vlees, en hoeveel water en grondstoffen dat nodig heeft. Gelijk hebben is mijn doel niet, alle signalen voor komende 100 jaar, bij geen mentaliteitsverandering staan op rood. En jullie sector wil alleen maar groeien en het vlees door ieders strot drukken. De CDA is door de mand gevallen, kei en kei hard. Zij noemen zich christelijk dus kan ik ze daar ook op aanspreken. Die partij is hypocriet tot op het bot.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Wat voel jij je toch geweldig patrick of ben jij nu geen spotvogel meer ineens. Je kan zo de politiek in met je gezwam! Want jij weet precies hoe het moet zeg je maar heb jezelf wel eens wat gedaan voor het millieu en dan bedoel ik niet een spaarlampje of zo of stukkie fietsen nee gewoon minimaal 25000 euro van je rekening of halen en dan inversteren voor een beter millieu zoals de meeste boeren en tuinders jaarlijks doen zoals exsta mestopslag,bemesterkopen milleu vriendelijke stal enz enz

 • no-profile-image

  Patrick

  @koetje boe, Als partij ben je verplicht een wereld beeld/visie te hebben voor een gezonde planeet, haar mensen en haar invulling in grote lijnen. Nu we naar de 10 miljard mensen gaan, en water en voedsel een schaars goed wordt en ruimte op de planeet niet vanzelfsprekend is, is het de hoogste tijd om verantwoordelijkheid te nemen.
  De vlees productie geeft nu eenmaal een grote druk en belasting op ruimte, water en een gezonde toekomst.
  Dus een verantwoordelijke partij die ook nog zich Christelijk noemt is ECHT verplicht om daar uitspraken over te doen. Nee dat doen ze NIET, bang weg duiken als laffe wezels dat is wat er gebeurd. Ook al bestaat je achterban uit vlees producenten of die multinationals geven je onder de tafel geld. Dan nog ben je verplicht om een uitgesproken mening te hebben over vlees consumptie in relatie met de planeet. Wat jij zegt is terug gaan naar eigen keuze, dat vind ik ook voor de individu, maar niet als partij.
  Wat de partij zegt is hetzelfde als hier heb je een bos bomen, de laatse op de planeet, en iedereen mag zelf kiezen welke hij omhakt. Als het resultaat is dat er GEEN boom meer is op de planeet, dan zegt de CDA als partij, wij kunnen er niets aan doen, de mensen mochten zelf kiezen of ze die bomen omhakten of niet. Dan het gentech verhaal en daar het standpunt in van verburg en CDA, en resultaat is dat, boeren laten hunzelf als makke slaven leiden naar de slachtbank, met als slachter de CDA, wat alleen maar inzet op wereldmarkt en je slaaf laat zijn van gentech mulinationals.
  De CDA kan en wil dus geen verantwoordelijkheid nemen, ze willen gewoon niet, het is te lastig voor die zwakke zielen. Dus haal aub zo snel mogelijk christelijk uit jullie partij naam en vervang het door bange wezels partij.
  Een zielige ondemocartische en corrupte bange wezels partij zou beter zijn.

 • no-profile-image

  Patrick

  @aan schijt aan alle linkse kliek, ach ach, en jij maar denken dat ik bij de linkse kliek hoor. Hoe beschamend is jouw opmerking voor mij. Alles wat ik hier zeg of schrijf, zeg en schrijf ik op persoonlijk titel. CDA met hun visie en gentech zijn planeet vernietigers, en die partij is tegen het leven van mensen op een levensvatbare planeet.
  Vraag mij niet om ook maar enig sympatie op de brengen voor de CDA.
  Voor haar stemmers kan ik het wel, die weten niet beter.
  Helaas vandaag kan ik niet verder reageren op dit forum, no time.

 • no-profile-image

  Patrick

  eentje gemist, @boer achterhoek op 31 okt 20:27 , kijk, feitelijk heb je gelijk met het waarderen van de overvloed die wij hebben. Maar waar is jouw,( of in dit geval dan de CDA), waardering voor de planeet dat in staat stelt om jouw leven te leiden. Jij neemt alles maar aan als normaal. Maar wie neemt er verantwoordelijkheid voor ALLES wat een mens in staat stelt om te leven, dus water, schone lucht, natuur en een hoog kwaliatieve en transparante voedelketen, want zonder dat kun je niet eens leven en hebben jouw kinderen geen toekomst. EINDE leven op een planeet.
  Lekker makelijk om te teren op iets waar je als partij geen verantwoordelijkheid voor neemt, en dan zeggen tegen mensen die je vertellen alle seinen op ROOD staan, dat dat niet normaal is om jouw of een partij er even op te wijzen.

 • no-profile-image

  boer

  patrick, dat het CDA jouw niet helemaal aanstaat dat weten we nu wel, maar waar moet je dan op stemmen??
  pvdd?? dan kunnen we gelijk het boeltje hier opdoeken.
  In de derde wereldlanden doen ze bijna een moord voor een stuk vlees en hier word je bijna voor de kop geschoten omdat je vlees eet!
  het is toch niet normaal dat zulke mensen als jij het niet waarderen dat je in zo'n luxe bevindt. eten en drinken volop en ook nog tegen hele betaalbare prijs.

 • no-profile-image

  happy

  Spijker op zijn kop Boerin !! Patrickie heeft nog nooit ene wortel verbouw maar meent wel alle kennis in huis te hebben. Uiteindelijk zijn het de agrariers die voedsel moeten verbouwen voor de wereld en als het aan patrickie (en ook aan pvdd, wd, vin en al die andere terroristiache en criminele clubs) ligt dan gaan alle boeren maar kapot. Wie dan voor het voedsel moet gaan zorgen daar hebben ze niet over nagedacht. Als het van types als patrickie, spotvogel en al die andere betweters moet komen dan lijden honger.....

 • no-profile-image

  Patrick

  @eerlijk thuis, het lampje begint niet te branden? Weerderom ik reageer alleen onder mijn synoniem Patrick en dan iets met genetch free. Ach jij denkt dat het het erop aan komt wie het meeste geld investeerd in milieu de beste is? Jouw mentale denken is synoniem aan de CDA religie zwetsers. Jij weet ook zonder tegenstand, staat heel nederland vol met megastallen voor varkens, koeien en kippen. Wat leuk dan dat elke boer investeerd in machines of wat dan ook van minimaal 25000 euro dan toch, terwijl het resultaat dierziektes, virussen zijn wat schadelijk is voor mensen. De CDA helden zijn corrupt op provinciaal niveau. Het is een partij der corrupten. Ik wil van een christelijke partij zijn wat het beleid is van 550 miljoen dieren in Nederland, als het aan die acherlijken liggen zal het 1 miljard worden, alemaal in hokjes en megastallen, geen dier buiten, en dan maar snel vol proppen met gentech voer uit zuid amerika om snel kilos te maken en snel te verkopen.
  Vertel mij nu eens of de CDA visie heeft of altijd op een doodlopende weg heeft gedacht. Heeft de CDA visie, zo ja welke?
  De CDA is voor mij een partij met kinder woordjes en corrupt is en te laf in deze tijd in een volwassen wereld dat op gespannen voet staan met een mogelijke toekomst voor een planeet. Zolang zij hun baantjes in Brussel veilig stellen, bonussen binnen halen en lose woorden zeggen, is de CDA hypocriet in elke laag en tot op het bot.

 • no-profile-image

  voedselproducent

  patrick en zijn maatjes ,mee laten recylen in het veevoer, goed voor het milieu en de ew conversies, niet te geloven wat een minkukel!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  @ harm, kijk Harm als je een vent was zou je de volgende uitdaging aangaan. Ik zet 10 000 euro op dat ik alleen reageer op deze site met synoniem en naam Patrick en dat iets met gentech free ... etc. IP addressen zijn makkelijk te tracen, dus dat hoeft geen probleem te zijn omdat te bewijzen. Laten we een gezamelijk tussenpersoon kiezen als scheidsrechter. Dan vertel ik je op die betaal dag wel over mijn leven, of natuurlijk in jouw denkwijzes, geen leven. Misschien ben ik wel die man in die rolstoel die je gisteren hielp de weg over steken? Dan gelijk aan Lizzie te Halle, antwoord nee, er zijn heus meer mensen die zich inzetten voor de dierenwereld hoor!

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Weet van mezelf dat ik geen kannibaal ben dus bij mij geen cda

 • no-profile-image

  Patrick

  Hoe moeilijk is nu om voor de CDA als partij te zeggen dat vlees eten niet elke dag van de week hoeft. Dan NOG kan de burger bepalen of het 7 dagen per week vlees eet of niet, vrije keus zal blijven. Veel vlees eten is gewoon niet nodig, beter voor lichaam en geest. Beter voor water en voedsel, beter voor jullie planeet wat jullie alleen maar UITBUITEN. Een partij die niet eerst kan overzien wat voor een planeet belangrijk is als structuur, En dan kijkt naar zijn achterban en deze goed informeerd is geen knip voor de neus waard.
  Je hebt het vergooid CDA, De ggristelijke, hypocriete ondemocratische partij. Puur eigenbelang, megastalen bouwen is wat jullie kleuters willen, dieren in kleine hokjes stoppen en daar geld aan verdienen, exporteren en exporteren, en maar klagen en klagen jullie achterban, en subsidie slurpen van europa en dus van de burger, gentech in de heel wereld invoeren. Jullie partij is ziek, je had voor een andere weg moeten kiezen, andere systemen moeten aanvoeren, andere inzichetn mnoeten aanleveren op het congres. Maar nee, dit is de tijd der tijden. Dit is de tijd waar de wereld een nieuwe richting in moet slaan, in de miljoenen jaren van evolutie, en wat doet de hypocriete CDA, NIETS. Woest wordt is van die kleuters. Pure egoisten van het puurste soort die CDA.

 • no-profile-image

  KEUTELBOER

  We leven in een demokratie , dus u mag zo hard schelden als u wil , maar of dat door schelden en beledigingen iets serieus genomen wordt betwijfel ik . Mensen eten altijd al vlees en dat zal ook zo blijven . De keuze omdat wel of niet te doen maakt ieder voor zig zelf . Wil men hier iemand van afbrengen zal men met betere argumenten moeten komen .Komt u met goede argumenten en lost u voedsel te kort in de wereld op. En eidereen zou vrijwillig stoppen met vlees eten , is uw probleem opgelost .

 • no-profile-image

  vrijheid blijheid

  Zeer gewaardeerde Patrick. Zelfs na het veelvuldig lezen van al jouw commentaren snap ik nog steeds niet wat jouw probleem in dit leven is.... Tuurlijk zul je me nu wel beschuldigen dat ik dom, naief, christelijk, cda stemmer of wat dan ook ben. Nee, ik vind, en dat blijf ik vinden, dat je nogal eenzijdig jouw levensfrustratie afschuift op CDA en christelijk. Dat de CDA vindt dat vlees eten moet kunnen, wát is daar mis mee??? Dagelijks wiet roken mag ook.... (kost gruwelijk veel electra om dat spul te verbouwen, is ook slecht voor de planeet). Dagelijks sigaretje zonder wiet roken mag ook.... Dagelijks glas wijn drinken mag ook..... Allemaal dingen die de mens, gelukkig maar, zelf beslist of dat mag of niet. Er is géén politieke partij, christelijk, moslim, anti-moslim, links,rechts,extreem rechts die dat verbiedt of afkeurt. Ik snap jouw gezever over vlees eten en CDA dus ook niet. Maar ja, ik ben ook niet zo slim/geleerd als jij bent Patrick..... Helaas.

 • no-profile-image

  Patrick

  @vrijheid blijheid, Elke partij zal zeggen vlees eten moet kunnen. Geen enkele partij zal zeggen we gaan mensen verbieden om vlees te eten. Dus dat is niets nieuws, dus ook niet van de CDA. Dus het gaat er niet om om het individu te verplichten om iets te doen iof niet te doen. Maar als partij ben je verplicht om structuren aan te brengen in een maatschappij, zeker als een langdurige regeringspartij als CDA, ook heeft de CDA een rentmeesterschap plicht omdat het zich stoelt op de christelijke leer. Dan voedsel is een belangrijk iets voor ALLE mensen, de keten is belangrijk, de marges zijn belangrijk. Vlees productie heeft nu gewoon erg veel impact op water en grond gebruik en welke granen of producten er verbouwd wordt op het land, en voor welk doel. Ik bedoel vlees productie en consumtie IS feitelijk een belangrijk punt voor een planeet, OMDAT het zoveel impact heeft op alles wat leeft. De CDA wil dit niet benoemen en doet zijn ogen schaamteloos dicht. Het gaat om structuur op land en planeet niveau, dat is een verantwoordelijkheid die benoemd moet worden. Ik bedoel overal zie je structuren, in de gezondheidszorg, ook daar wordt ingegrepen als de kosten hoger zijn als de baten. Of als er lokaal geen water meer is in een wijk, dan wordt er ingegrepen om dat te repareren.
  Dan voor de pure levensvoeding van een lichaam is zeker niet veel vlees nodig. Dat kan met mate als je kijkt naar de huidige vlees consumtie kan dat zeker met mate en maakt een groot verschil.
  Juist dat verschil maakt op planeet niveau een enorm verschil voor water en voedsel voorziening voor de toekomst.
  En juist daarin wil de CDA het niet benoemen en geen verantwoordelijkheid dragen. Heel veel signalen voor de komende 50 jaar staan op op diep en diep rood. Roder kan haast niet. De CDA stelt de mens en haar leven niet centraal. De CDA stelt een levensvatbare planeet niet centraal. Wat zij centraal stelt is hebzucht en macht voor haar zelf, en uitbuiting van anderen en totale uitputting van een planeet.
  Ik kan er heus wel mee leven , geloof me, it will go on, maar als de CDA op dit punt geen visie heeft of het niet wil benoemen, zegt dat veel meer over haar partij, hoe die is opgezet en waar de C en de D voor staat. Ook zegt dat veel dat huidige leiders en denktanks in de CDA niet mij machte zijn op toekomst visie te maken te hebben te te voorzien.
  Juist in deze tijd, en op dit congres, had de CDA een turn moeten maken ook in het belang van boeren en ook vlees producenten. Die eenzijdigheids past een christelijke partij niet, want dat is wat ze doet. Dus als CDA kun je Christelijk uit je naam halen of je laat het staan en neemt verantwoordelijkheid.

 • no-profile-image

  flatbewoner

  Patrick, zoek eens professionele hulp voor het probleem tussen je oren.
  Laten we hopen voor jouw dat het nog te behandel is. Als andere mensen niet hetzelfde denken als jouw wil dat niet zeggen dat je ze zo af moet schilderen.
  Ik denk dat het je leven een stuk prettiger en waardevoller zal maken als je iets anders in het leven zou staan. Misschien ook wel voor je directe omgeving.

 • no-profile-image

  koetje

  Waar gaat het hier eigenlijk over ? Elke dag bidden mag ook van het CDA maar er wordt niet gezegd dat het moet.

 • no-profile-image

  Jan

  Gelukkig ,het mag weer ,ik doe direct weer een karbonaadje in de pan,bedankt CDA

 • no-profile-image

  Patrick

  @Boer achterhoek, je stemt maar wat je wil, echt dat is niet iets wat ik je zal aanraden, maar strem niet op CDA. Die leider, Balkenende, en die partij kan niets en heeft niets gepresteerd. Met valse voorwenselen Irak oorlog in, het onderzoek daarop vertragen en uitstellen. Geen aansprakelijkheid nemen voor catshuisbrand. Dan WAO naar 67 jaar, staat niet in dat programma van CDA. Die crisis is puur schuld van banken en managers en financiele instituten. Iedereen zag dat al jaren geleden, wat deed marionet Balkenende niets. Het braafste jongetje van de klas zijn.
  Weet je nog in december zei hij dat burgers vooral door moesten blijven kopen, en alle mogelijke producten moest aanschaffen, om de economie te redden.
  Hoe kortzinnig kan je zijn. Die man kan echt niets en de CDA ook niet. Dat vb geld nu in het kwadraat met de landbouw sector. Te laat, verkeerde visie en te bang voor de achterban. Ze zijn er alleen voor de grote boeren en willen wereldmarkt. Maar met de melk ging het mis en hup eisen ze interventie en extra geld. Ik bedoel ze hebben geen toekomst visie alleen een paar mooie woorden en hup hopen op mooi weer morgen. Maar ze gevfen de boeren geen toekomst. CDA zou de achterban moeten zeggen dat vlees niet hoeft in de huidige westerse mate die we hebben.
  Ik zie een watermaatschappij al zeggen, gebruik zoveel water als je wilt, liever nog meer, ga op vakantie en laat de kraan open etc.
  De CDA zou zich moeten gedragen als een watermaatschappij die zegt, gebruik heus wat nodig, maar wees bewust, zuinig en denk na over water. Maar nee door zijn ze te DOM voor.
  Vergeet niet ik gun boeren best een bestaan. De velden moeten bewerkt worden, het land moet nuttig besteed worden. Wel met goede prijzen, vraag en aanbod in werking en welzijnseisen. Draagvlak. Geen wereldmarkt en geen gentech. Je weet toch zelf ook dat vele CDA visies niet voor de boer zijn, maar voor hun volgende baantje, bonussen binenhalen en slaaf zijn. Ze doen niet wat je zou verwachten van een boeren belangen behartiger. Denk je echt dat over 50 jaar de wereld er het zelfde uit ziet als vandaag? Dat is wat de CDA denkt en hoopt. Ze zijn diep triest.

 • no-profile-image

  gj

  15 Reacties van een halve.
  Een die zijn nickname ook nog niet eens goed kan spellen.

 • no-profile-image

  pietje bel

  patrick is ziek, hij hoeft alleen nog
  maar dood te gaan verrot istie al

 • no-profile-image

  Lizzie

  Man man man , zoek een baan

 • no-profile-image

  Patrick

  @anonieme stemmer, ach ik heb ooit op de CDA gestemt, totdat ik zelf begon na te denken, en zeker kan ik op een normale manier communiceren, maar met een doordachte beslising en beleid van CDA wat een probleem geeft op termijn is dat niet nodig. @ pietje bel, ziek is een partij met 41 zetels die geen verantwoordelijkheid neemt, inzet op gentech en megastallen, en daarmee veel op het spel zet voor huidige en toekomstige generaties.
  En dat is voldoende voor vandaag. Time is running and time is over.

 • no-profile-image

  Arjan

  Beste Patrick ik ga de redactie van agrarisch dagblad en de boerderij verzoeken om jou te weren op deze website. Dat je tegen het CDA bent mag je zelf weten en daar mag je ook fatsoenlijke argumenten voor aandragen. Maar het onderste deel van jou betoog slaat compleet nergens op !!!! Dat zijn racistische uitspraken die niet geplaatst hoeven te worden en waarbij je alle cda mensen over 1 kam scheert !!! Je zet jezelf zwaar voor lul !!! Ik raad iedereen aan om niet meer te reageren op deze Patrick !!!

 • no-profile-image

  iedere gek

  veel schrijf fouten,gokverslaving,tunnelvisie,grootheidswaanzin en slaapstoornis.diagnose;macroidioot behandeling;te beginnen met 1 maal per week 150 gram vlees,dit geleidelijk opvoeren naar 150 gram vlees per dag. waneer na 8 weken geen positief resultaat, dan adviseren wij genetische manipulatie.

 • no-profile-image

  bertus

  Ik vind dat Herkauwer wel een beetje overdrijft. Want het CDA laat alle luizen en vlooien in de eigen pels leven. Dat is pas verdraagzaam!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Keuterboer, ik vestig er de aandacht op dat de Eidereend een beschermde vogelsoort is, die bovendien zelf helemaal geen vlees eet. Maar omdat zijn/haar menu uit kokkels en mossels bestaat mogen ze van het CDA wel uitsterven. Want het CDA staat alles naar het leven en dat blijft niet bij vlees alleen!

 • no-profile-image

  Patrick

  @CDA stemmer, Jij mag als volwassen persoon zelf kiezen op welke partij jij stemt. Jij hebt zelfbeschikken en vrije keuze, dus ik val je daar niet mee lastig. Maar heb je ooit wel eens afgevraagd of je voor je laat denken, of dat jij zelf kunt denken en zelfstandig beslissingen kunt maken? Ik zeg niet bij jouw, maar een gemiddelde CDA'er stemt CDA omdat hun familie dat deed, ze naar de kerk gaan, en omdat het nu eenmaal zo 'hoort'. Als het partij bestuur een mooi verhaaltje houd dan trapt elke CDA stemmer er weer in. De CDA aanhang is typisch klapvee, op commando ja, en op commando nee, maar zelf nadenken is er niet bij.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Beste patrick het is echt nie helaas dat je niet kan reageren hoor! Tis alleen jammer dat je er bij zet vandaag...

 • no-profile-image

  vrijheid blijheid

  Zeer gewaardeerde Patrick. Ondanks dat je geen tijd meer hebt om vanmiddag te reageren (ik hoop wel dat je op de fiets ergens naar toegaat en niet met schadelijke vervoersmiddelen als auto of trein) reageer ik maar even. Daar kom je morgen vast wel op terug.

  Is het probleem niet veel simpeler dan al dat geneuzel van jou? Ik bedoel: de MENS is het probleem. Daar zijn er teveel van en komen er teveel van bij. DAT is het enige probleem als je terug gaat naar de basis. Die mens eet, drinkt en poept wat aan elkaar.... Die mens heeft domweg EIWIT nodig. Vlees, vis of plantaardig maakt niet uit, eiwit heeft die nodig. En alle eiwitbronnen leggen beslag op de natuur/planeet: grond, lucht, water. Ook vegetariers moeten eiwit hebben, dus drinken die bijv. sojamelk (hoppa, daar gaan de bossen in Zuid Amerika....). Om die mens, die tot 2050 in aantal nog giga-giga-gigantisch toeneemt, aan eiwit te helpen, is een megaklus. Daar schijnt oa gentech een oplossing te kunnen bieden. Dat wil jij echter óók niet. Dus is er voor typietjes als jou eigenlijk maar één oplossing: minder mensen. Een soort Chinees programma: 1 kindje mag, maar meer niet! Welke politieke partij gaat dat als standpunt in haar programma opnemen? Géén dus. Jij wellicht? Patricks Minder Mensen Partij (PMMP).

 • no-profile-image

  Demo

  Als een rode lap voor een stier zo reageer je weer patrick als de afkorting C.D.A. ergens in een art. geschreven staat, ik heb het idee dat je dan in een keer niet helder meer kunt denken,terwijl je vaak goed en zuiver reageerd op sommige art op dit forum .Het C.D.A. reageerde de laatste jaren samen met o.a P.v.d.A. de V.V.D het D.66 om maar wat optenoemen ,er was een paars kabinet ,Links heeft de kans gehad een aantal jaren terug om de handen in een te slaan en te regeren,niet gebeurt en weet je waarom omdat sommige dingen niet tegen te houden zijn die jij graag zou zien ,maar weet je dat noemt men nou DEMOCRATIE

 • no-profile-image

  jeroen.roedema@gmail.com

  Patrick,

  Er is geen partij die verantwoordelijkheid voor iets neemt. Het zijn allemaal marionetten,van de ministeries.Denk je dat verandert? Het is toch allemaal vrindjespolitiek.Dus als je nu CDA pakt of PVDA.

 • no-profile-image

  voor wat

  Denk eens goed na!
  Mensen die nadenken over wat ze willen eten zijn juist degenen die een eerlijke prijs voor hun voedsel willen betalen. Mensen die het koud laat waar hun voedsel vandaan komt en hoe het is geproduceerd, zijn degenen die in de supermarkt zoeken naar de goedkoopst mogelijke produkten.
  Patrick ik mag aannemen dat jij ook in je koopgedrag laat zien waarvoor je staat.

 • no-profile-image

  Lizzie

  Patrick , heet je in het echt soms Marianne Thieme ???????

 • no-profile-image

  Patrick

  Jammer dat Harm niet reageerd om voorstel op 01 nov 21:31 Echter het voorstel geld voor iedereen. Is er niemand van de welgestelde reageerders die het voorstel aangaat? No-One Else?Shame on you! Zou jammer zijn. Zou een mooi dagje worden, betaal ik het eten en de drank, maar eerst zal er betaald moeten worden. Maar ja, meer schreeuwers en slachtofferrollen is ook te verwachten op een forum als dit wat logisch is in een wereld van dualiteit, met voor en tegens. Links en rechts.
  @En Lizzie, je zult beter moeten lezen, ik had je dat antwoord al gegeven, maar mag ik zo vrij zijn je te melden dat ik in 1 jaar hard werken, meer belasting betaald heb aan de staat der Nederlanden dan wat de Balkenende norm is. (niet elk jaar hoor, want niet elk jaar is hetzelfde jaar en dingen veranderen, zo ook beroepen), zet ik ook graag 10 000 euro op voor de ongelovigen hiero. En dat is het punt hier, bij kritiek gaan velen in de slachtoffer rol, van wacht maar als er oorlog komt, en wacht maar als wij niet meer produceren, en bij kritiek is iedereen gelijk een nietsnut, een terrorist etc etc. Eèn trein van onmacht. Niet dat ik wakker lig van enig kritiek, want als ik een aanval open, weet ik dat er pijltjes terugkomen, en zo is de verdediging ook ingesteld. Terwijl het niet uitmaak of ik werk of niet, blind ben of melaats, of in een inrichting zit, voedsel is een belang van iedereen dus iedereen kan en zou er zijn mening over Moeten geven. Het is niet weggelegd voor de voedselproducenten alleen.
  @voor wat hoort wat, mijn uitgaven patroon is zoals ik hier beschrijf, ik betaal voor biologische producten de prijzen die er voor staan.
  Dus dan mijn conclusie op dit artikel van de CDA, waar ik niet over ga discusiëren, dus eindconclusie op dit punt voor de doven en slechtzienden onder ons, maar moge er nog vele andere draadjes CDA komen.
  Het punt is CDA heeft 41 zetels, van de 150, en heeft een achterban belang, maar evenzo belangrijk is het landelijk/wereld belang, of gezamelijk belang. Dat laaste doen ze niet, ze luisteren alleen naar hun achterban en multinationals. Dan draagt het ook nog Christelijk in zijn titel, en is dus rentmeesterschap een belangrijk peiler voor die partij, tenminste dat zou je denken. Samen is mijn conclusie dat de CDA een onverantwoord groot risico neemt op een aantal vlakken en dat is not acceptable. Die vlakken zijn. Als het aan de CDA ligt wordt heel Nederland volgebouwd met megastallen, het is al een veedicht land, dus dat wordt meer, de aanvragen voor die stallen liggen er gewoon en sommigen zijn al toegekend.
  Het feit wat ongekend is voor Nederland is, dat boeren logisch individueel denken in uitbreiding, maar de sector de individu niet voorlicht, en/of een verkeerde toekomst voorschoteld. Hoe is het mogelijk dat vraag en aanbod niet in samenhang wordt gebracht en boeren denken, hoe meer ik produceer, hoe beter het is. Dat klopt niet, CDA/LTO kiest ook voor wereldmarkt, dat moge nooit iemand vergeten. Dat is een politieke keus, en is 10 jaar lang over nagedacht en besloten keer op keer.
  De lage prijzen nu, melk, varkens en tuinbouw is een resultaat van de wereldmarkt. Er zal nooit evenwicht zijn, want de sterkste is die bepaald en dat is nooit de voedsel producent. Wel blijft LTO en CDA vasthouden aan dat model.
  Daar moet je zijn, die LTO en CDA mensen horen in het gevang. Want de EMB is dan een positieve uitzondering, in haar keus voor verandering van systeem/model en complimenten voor dat. Maar het moment dat de melk op 20 cent stond werd Europees besloten voor marktinterventie en steun aan de boeren. De CDA en LTO had moeten zeggen, die steun willen wij niet want wij kiezen voor wereldmark werking. Achteraf komen ze er ook niet op terug en dat maakt ze levensgevaarlijk voor de voedselproducenten omdat het je belangenbehartiger is en je politieke stemkeuze, tenminste bij velen. Dan Congres CDA en 1 dag zonder vlees. De CDA wil vleesproductie en consumptie niet benoemen. Dat wil dus zeggen dat de hele partij en al zijn denktanks er voor kiezen om dat niet te doen. En dat is ongelovelijk en oorstom. Als ik ze de vraag stel, hoe zie je de toekomst in met zoetwater voorziening in 10 of 20 of 50 jaar, dan nog zullen ze vlees niet benoemen. Binnen 50 jaar is er een groot water probleem en er zullen oorlogen voor gevoerd worden ipv nu over olie. Dit mag een partij met 41 zetels niet over het hoofd zien. En dat doet ze bewust en dat is crimineel en zou gevangenis straf op moeten staan. Het ontkennen van een toekomstig waterprobleen, zonder verandering nu, is een criminele daad. Vlees consumptie is zeer zeker hierin 1 van de mogelijke argumenten voor herziening. De CDA is echt een aanfluiting als partij, en geen vrouw of moeder zou lid moeten zijn van deze partij of stemmen op deze partij. Met nadruk zeg ik partij, want er zijn ook best goede voorbeelden in de partij van personen, maar toch is die partij gekaapt door een kleine groep ultra-orthodoxen rechte tak die niets met christelijke leer of rentmeesterschap te maken hebben, waar dus de hele partij onbewust de dupe van is. De AOW, met gemak voor gestemd door de achterban van de CDA, waarschijnlijk hoefde het partijbestuur maar 2 minuten mooie woorden zeggen en de klapmachine stond weer aan. Als ze 4 minuten gesproken hadden, en gezegd hadden we gaan de AOW doorvoeren naar 75 jaar was de klapmachine ook aangegaan en iedereen stemt voor. Maar het kwam door bankiers en bank gedrag van de laatse 50 jaren , en ook de CDA heeft haar zakken flink gevuld, en bonussen worden nog steeds uitgekeerd, en hup burgers En boeren mogen het betalen. Dan de zeeuwse polder, volledig weggeven door de CDA, van mij hoeft hij alleen onder water bij veiligheidrisico`s, maar weggegeven voor wisselgeld wat nog niet duidelijk is. Irak oorlog, volledig meegedaan op Valse argumenten om Jaap de Hoop Scheffer aan een baan te helpen. Irak oorlog onderzoek vertraagd. Die Balkenende is een lachtertje, een marionet die nu naar Brussel gaat. Verhagen zal volgens hun plan MP worden. Je weet nu al dat die polonaise loper van Verhagen, kruistochten uit zal gaan zetten met die oude bijbel onder zijn armen, dat is een kruisvader puur sang, blind van gelijk, blind in religie. Maar dan het gentech verhaal wordt zo onderschat door iedereen. ALLES wat voedsel is, ALLES wat bloeit, dus bloemen, bomen en planten, en alle dieren, dus alles wat leeft zal als de huidige weg ingezet wordt binnen 50 jaar gepatenteerd zijn, en dus gemodificeerd zijn. Want dat is het doel. Macht, power en geld. Verburg en CDA zijn fel voorstander, ook al zijn er al drama`s in de wereld van boeren die zelfmoord plegen omdat de marktmacht van de gentech bedrijven te groot is. Maar alleen al als je vandaag doordenkt in jaren moet iedereen deze werkelijkheid kunnen zien, en is niet veelbelovend. Zelf ben ik van mening dat het op celniveau een ramp is en dat betekend einde van het leven op termijn op deze planeet. Daarom noem ik het een facistisch programma puur sang, en Verburg en CDA zouden opgesloten moeten worden samen met anderen als Ormel. Dan houders systemen en boeren, ik ben niet tegen boeren, wel tegen houdersystemen, omdat ik weet dat 1000 koeien in een vee schuur die nooit buiten komen niet zal lukken op termijn. Ook niet met varkens en ook niet met kippen in een veelvoud. Het levert gegarandeerd ziektes en virussen op, daar kan ik de klok op gelijk zetten.
  We ze het nu al met Q koorts, men stuk stond al op, http://www.agd.nl/1087762/Nieuws/Artikel/Kwart-van-geitenbedrijven-besmet-met-Q-koorts.htm?showcomments=yes, maar ongeacht de beste bedoelingen van iedereen, iets werkt er niet en iets begrijpt men niet, en dat geeft men zelf aan. De CDA is met recht een facistische partij te noemen met bovenstaande voorbeelden. Ik denk ook dat veel CDA Bestuurders vroeger vaak dieren beulen waren. Ik weet zeker dat als CDA bestuurders kinderen hebben, ze hun kinderen alleen hebben om kinderbijslag te vangen voor hun feestjes. Immers ze kiezen niet voor een levensvatbare planeet, dus ook niet voor een toekomst van hun bloedeigen kinderen. Het interesseerd ze geen fluit, alleen macht baantjes en bonussen dat is waar ze op kicken. CDA bestuurders zijn gevoelloos, hebben geen hart, en kennen geen emotie, zij zien dieren als producten en zien het liefs foie gras op de kaart staan. Dat iedereen 3 jassen heeft, 1 met levend gevilde konijnen bont, andere met levend gevilde nertsen bond, en 1 met vossen bond. Ik weet zeker dat als we in Nederland een overschot hadden aan jonge baby zeehondjes, dat het CDA bestuur voor zou stemmen om ze levend dood te knuppelen en levend te villen immers het lever geld op, dus waarom niet zal hun argument zijn. Die CDA partij is doodziek, geen vrouw zou er op moeten stemmen, geen kind zou er in de buurt moeten van komen. Dus dit is mijn eindconclusie. Mijn advies aan de CDA blijft staan. Of, je neemt verantwoorelijkheid en laat die C staan of je je haalt hem weg omdat je geen verantwoordelijkheid wilt dragen. Beide keuzes zijn zonder oordeel. Maar ook einde discussie.

 • no-profile-image

  Patrick

  @boerin Friesland, interessante gedachte heb je daar. Dus alleen voedses producenten mogen praten en oordelen en iets vinden van voedsel en hoe dat geproduceeerd moet worden? Ik mag aannemen dat je die auto die U eventueel heeft toch ook niet zelf gemaakt hebt. En die computer heeft u die zelf bedacht en gemaakt? Heeft U die internet snelwegen aangelegd zodat U een mooi brichtje kon typen en ik het kon lezen? Voedsel gaat ons allen aan, dus mij ook.

 • no-profile-image

  Patrick

  @vrijheid blijheid, morgen kan ik helaas niet reageren omdat ik een lange reis ga maken, dus nu maar even kort een reactie. Ik akn niet op mijn egweten ehbben dat ej morgen elke 5 nminuten kijkt op het internet of ik al gereageerd hebt. En ja voor mijn reisjes, daar mag ik zelf voor betalen en hard voor gewerkt om jouw of een ander voor te zijn. Dat is interessant om te zeggen dat de mens het probleem is. En ja de huidige invulling van de planeet is aan de hand van mensen handen en gedachten ingevuld. En daar ligt dan ook de verantwoordelijkheid. Dus jij denkt in oplossingen aan het van elimineren van mensen? Hoe zie je dat voor je in deze trend? Met wie zullen we beginnen? Niemand zal beginenn met hun eigen familie lijkt me? Altijd moet een ander het opknappen? Tuurlijk is de hoeveelheid mensen natuurlijk wel een belangrijk punt, want nu komen we tegen de grens van wat een planeet aankan. Typsich om dan gelijk te denken in elimenieren van mensen ipv naar andere oplossingen kijken. Snap jij wel dat voedsel er is om van te genieten en het dient alleen om ons lichaam te voeden? Dat is een belangrijk uitgangspunt, en daar vanuit ga je werken, dus vlees consumptie, water consumptie, invulling van voedsel, keten, marges, moet in detail bekeken worden, en mijn stelling is dat veel vlees niet hoeft, dus moet je dat benoemen, zeker op dit punt in evolutie, en dat weigerd de CDA gewoon uit eigen belang.
  Voedsel moet ook bekenen worden in gezondheids belangen en risico's want voedselpatronen en eetgewoonten bepalen een groot gedeelte van onze gezondheid en dus onze belasting op onze zorg plicht. Dan gentech, waarschijnlijk verschillen we daar van mening over. Die toezeggingen van gentech bedrijven zijn nooit waargemaakt als het om mais en soja gaat. Nooit waargemaakt en zijn leugens. Dan huidige graan wat niet gemodificeerd is. Wat vind je, was de oogst niet goed dit jaar?, was de kwaliteit niet goed? Toch willen alle gentech bedrijven dit nu ook gaan modificeren en patenten claimen en zo boeren elk jaar voor hun zaad laten betalen. Ze gebruiken weer de zelfde argumenten van angst, terwijl het voor mais en soja nooit waargemaakt is. Waarom nu wel?, ziet niemand in het grote gevaar dat alle producten gemodificeerd gaat worden OM macht en geld redenen, en niet voor voedsel zekerheid redenen. en zeker Niet voor gezondheids redenen. Kijk als menshied zitten we tegen een grens aan van wat de planeet aankan. Dat velen dat niet interesseren is tot daar aan toe in het dagelijkse leven. Dat kan vele redenen hebben en is ook niet erg. Maar een partij met 41 zetels, die voor gentech pleit, voor megastallen pleit, dat dus gaat voor wereldmarkt, en boeren slaaf laat zijn op de werldmarkt. Groter, groter en groter, meer en meer produceren en minder verdienen.
  Wat zal dat geven voor kwaliteit van producten en welzijn voor dieren?, ik zie ze als dieren en niet als producten, want dat komt onder zeer grote druk et staan , laat staan dier ziektes en virussen.
  Die partij de CDA, is in staat om een planeet te vernietigen met al haar leven.
  Ik verwacht iets meer van de CDA dan persoonlijke hebzucht en lui achterover leunen, terwijl de wereld in rap tempo veranderd.

 • no-profile-image

  boer

  Verre reizen zijn zeer slecht voor het milieu, dus blijf maar beter thuis Patrick.

 • no-profile-image

  .

  niet meer reageren op patrick en spotvogel . dat vinden ze leuk

 • no-profile-image

  Harm

  Patrick, zag mijn naam voorbijflitsen. Ik lees jouw reacties niet, had je kunnen lezen, te veel tijd om die onzin tot mij te nemen. Weet dus niet waar ik op had moeten reageren. Ik sluit geen deals met idioten.

 • no-profile-image

  John Knuppel

  En binnenkort is er in de schappen gecertificeerd CDA- pinguinpoulet verkrijgbaar. Eigenhandig door Van Geel doodgeknuppeld en door Verburg met liefde verpakt. In het diepste geheim gaf neuzelende Verhagen al opdracht aan Wakker Dier om dit 100% gedegenereerde product middels etherreclame aan de consument te gaan bregen. De slogan wordt: "bij leven liep de man reeds kreupel, dus eet u rond maar dom gepeupel."Waaruit maar weer eens blijkt: ook voor kannibalen is het CDA dé partij!

 • no-profile-image

  keutelboer

  Wat de mens eet moet hij zelf weten . Als niemand geen vlees meer eet stopt de produktie van zelf .Als we alleen van plantaardige produkten zouden gaan leven zou de aarde zeker uit gebuit gaan worden. Want bij verwerken van planten en vruchten is rendement soms veel minder dan de helft , soms maar 10 procent . De rest wordt nu als veevoer gebruikt , en dus omgezet in hoogwaardig voedsel . Zou men met planten dezelfde hoeveelheid hoogwaardig voedsel willen telen dan zou er veel meer grond nodig zijn dan nu . En het een gevecht om voedsel gaan worden en dus arme mensen nog minder te eten hebben . De genoemde subsidie is eigenlijk een prijs compensatie voor de prijsverlagingen die richting wereld markt prijs gaan . Dit is gedaan om landbouw kans te geven te overleven en zo te zorgen dat de burgers in de EG zeker van voedsel zijn en dat betaalbaar is . Want zou landbouw weg vallen in EG zou er in de wereld nog meer voedsel te kort zijn , dus stukken duurder worden dan nu .De wereld bevolking groeit harder dan de stijging van de voedsel produktie . Als wereld markt prijs gelijk of boven EG prijs komt is deze subsidie er niet meer . En u mag dan uw boodschappen veel duurder gaan inkopen dan nu . Dus wie tegen subsidie van landbouw aanschopt , moet eigenlijk in de winkel maar een toeslag betalen. Want gedeelte van dat subsidie geld komt via lage prijzen indirekt ook bij de consument terecht. Verder moet landbouwer aan veel eisen en regels voldoen wil die compensatie of toeslag beuren . Verder zijn er in alla sectoren grote moderne bedrijven onstaan , dus ook in de landbouw en veeteelt . Hoe dieren gehouden worden wordt door landbouw en aanverwante industrie veel geld aan onderzoek uitgeven . Bij deze onderzoeken wordt zeer zeker ook naar welzijn van dieren gekeken . Hoe hoger de prijzen hoe meer er mogelijk is .Dus geen vlees kopen of meer betalen kan beide een oplosing zijn .

 • no-profile-image

  Patrick

  @flatbewoner, tja jouw realiteit is de mijne niet dat is zeker. Met alle gegevens in de hele wereld, alle seinen staan op rood, en wat doet de CDA niets. Met durft geen woord te verbinden aan consequenties van vlees eten. Kom nou, het liefst bouwt CDA heel Nederland vol met megastallen. Wil je dat ontkennen?
  Daar past maar 1 woordt bij die partij en haar mensen, onverantwoordelijk en dus hypocriet. Dat ongemak van de CDA om iets niet te benoemen, dat is pas erg.
  Nee ga lekker door als CDA, lekker subsidie slurpen en mensen jullie eigen normen en waarden opleggen, waarden van hebzucht dus.

Laad alle reacties (50)

Of registreer je om te kunnen reageren.