Home

Achtergrond 1 reactie

Egypte wil meer tarwe telen

Egypte wil dat over tien jaar 75 procent van de tarwe in eigen land wordt geteeld.

Nu ligt de zelfvoorzieningsgraad voor tarwe op 55 procent. Egypte is één van de grootste tarweimporteurs ter wereld. Het land geeft veel subsidie op brood om te zorgen dat arme mensen voldoende te eten hebben.

Volgens Hussein Soliman, adviseur van de Egyptische minister van landbouw, wil de overheid de hogere zelfvoorzieningsgraad bereiken door de hectareopbrengsten te verhogen. Ook wil Egypte de verliezen bij de teelt, oogst en bewaring van de tarwe verlagen.

Volgens persbureau Agra Europe verbruikt Egypte ongeveer 120 kilo tarwe per hoofd van de bevolking. Dat is één van de hoogste tarweverbruiken ter wereld. Het land verbruikt 14 miljoen ton tarwe per jaar. De oogst is voldoende voor 8 miljoen ton. De export van 6 miljoen ton beslaat ruim 9 procent van de totale tarweimporten wereldwijd. Die liggen rond de 65 miljoen ton.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Ik snap dit van Egypte, het land van Ancient Wisdom aan de Nijl. Want op 14 Augustus 2009 kondigde de landbouw minister van Egypte, Amin Abaza, een volledig stop/ban op genetisch gemanipuleerd voedsel, zaad en produkten Aan.
    <>

    Dus logisch dat ze meer zelf willen verbouwen, en dat gaat ze lukken ook!!

Of registreer je om te kunnen reageren.