Home

Achtergrond 177 x bekeken

'Economie Oost-Duitsland blijft lang achter'

De economie in het oosten van Duitsland blijft langer achter bij die in West-Duitsland dan bij de Duitse hereniging in 1990 werd gedacht. Dat zegt het Instituut voor Economisch Onderzoek in Halle in de Duitse krant Leipziger Volkszeitung.

Pas over ongeveer vijftig jaar zal het inkomen per hoofd van de bevolking in het oosten en westen gelijk zijn.
Het instituut heeft berekend dat Oost-Duitsland elk jaar 1 procent op het westen inloopt. Het doel van de christendemocratische CDU/CSU en de liberale FDP om in hun komende regeringscoalitie ernaar te streven dat in 2019 de verschillen in levensomstandigheden tussen beide delen van Duitsland zijn weggewerkt staat volgens het instituut "ver buiten de realiteit''.

Volgens het instituut is het inhaalproces sinds 1990 heel wisselend verlopen. In 1995 stond het inkomensniveau in het oosten op 60 procent van dat in het westen. Dat was vijf jaar eerder 40 procent. Daarna bleef het oosten weer meer achter. Volgens het instituut is het inkomen per hoofd van de bevolking op dit moment 30 procentpunten lager dan dat in het westen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.