Home

Achtergrond

EU wil tot 95 procent minder CO2 in 2050

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) en haar collega's uit andere EU-landen beloven dat de EU 80 tot 95 procent minder CO2 zal uitstoten in 2050 vergeleken met 1990.

Ze willen dat vliegtuigen en schepen wereldwijd gaan meedoen met de beperking van CO2. De ministers hebben dat woensdag bij EU-beraad afgesproken als hun inzet voor de VN-top over klimaat half december in Kopenhagen.

Het resultaat is "voor de poorten van de hel weggesleept'', zei minister Cramer. "Als dat niet was gelukt, had ik mezelf niet in de spiegel durven aankijken. Gelukkig hebben we als milieuministers knopen doorgehakt.''

Dinsdag hadden ministers van Financiën van de EU-landen geen akkoord bereikt over de klimaathulp aan arme landen. De meeste landen willen zo ver voor de onderhandelingen nog geen bedrag noemen waarmee ze ontwikkelingslanden willen overhalen om mee te doen met de CO2-beperking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.