Home

Achtergrond 168 x bekeken 3 reacties

EU verlaagt restituties voor zuivel

De Europese Commissie heeft de exportrestituties voor zuivelproducten verlaagd.

Reden voor de restitutieverlaging is dat de Europese zuivel anders onder de wereldmarktprijs zou worden aangeboden. Om zo'n situatie te voorkomen is de exportsteun voor magere melkpoeder op nul gezet, die voor boter, boterolie en voor volle melkpoeder is gehalveerd, terwijl de restitutie voor kaas gelijk is gehouden.

De hoop en de verwachting van de Europese Commissie is dat de restitutieverlaging voor boter en boterolie niet alleen de export afremt, maar ook doorwerkt in een grotere beschikbaarheid op de Europese binnenmarkt. De prijzen van boter en room zijn in de voorbije weken tot grote hoogte gestegen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo groeien wij toch naar een gezonde marktsituatie. Zelfs op Wereldmarktniveau!!!... Pas op het gaat de goede kant op!!!... Snel een portie melkkoeien kopen en zo nodig een paar Spantje's bijbouwen!!!... De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!!...

 • no-profile-image

  veehouder

  Er is geen vrije wereldmarkt. Europa heeft alle instrumenten in handen waarmee ze de wereldmarkt sturen. Oplopende prijs dan verruimen ze het quotum. Teruglopende voorraad graan, dan de importheffing van de tapioca.Degene die de graanmarkt bepaald heeft ook, via de voerprijs, de vleesprijs in handen. En deze mensen moeten we serieus als zij praten over produceren voor wereldmarktprijzen?
  Het gaat in alle sectoren zo. Het enige waar ze in europa mee bezig zijn is een gegarandeerd goedkoop voedselpakket over de ruggen van de boeren.
  Belangenorganisaries sta op en eis ook een redelijke prijs.

 • no-profile-image

  veehouder

  en de boeren maar klagen, een boer die niet klaagt is ziek

Of registreer je om te kunnen reageren.