Home

Achtergrond 1 reactie

EU dringt aan op einde schuldenberg overheden

Het huidige belastingbeleid van Europese landen is niet houdbaar.

Twintig van de 27 EU-landen hebben namelijk een begrotingstekort dat hoger is dan de EU-limiet van 3 procent van de nationale economie.

Minister Anders Borg (Financiën) van huidig EU-voorziter Zweden heeft dat donderdag gezegd bij aanvang van EU-beraad. Ministers van Financiën bespreken daar vooral de opgelopen tekorten.

Nederland en veel andere landen hebben zich in de schulden gestoken om de economie te helpen herstellen. Brussel wil dat de EU-landen in 2011 beginnen met het afbouwen van de schuldenberg en herstelplannen. Ook Nederland is dat van plan.

Enkele landen vinden echter dat de EU geen tijdpad kan opleggen voor het einde van herstelplannen en schuldafbouw. ”Elk land komt op een ander moment en op een andere manier uit de crisis”, stelde de Portugese minister Fernando Texeira dos Santos.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Albert

    Natuurlijk zijn er verschillen in de manier waarop en het tijdstip van het uit de krisis komen tussen de landen, maar als je, vooral zuideuropese, politici niet met de edele delen tussen de bankschroef zet, knoeien ze vrolijk verder ook al is de krisis al lang voorbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.