Home

Achtergrond 1 reactie

EMB naar Luxemburg voor steun regulering markt

Enkele duizenden melkveehouders, met honderden trekkers, zullen maandag in Luxemburg aanwezig zijn bij het Europese raadsgebouw, waar een Landbouwraad is.

De European Milk Board (EMB) organiseert deze protestbijeenkomst. Met de demonstratie willen de aanwezige boeren steun betuigen aan de groep van twintig Europese lidstaten die pleiten voor een grotere mate van marktregulatie in de landbouw. Deze hebben eerder deze week voorgesteld om 300 miljoen euro te reserveren voor een Europees steunfonds voor de melkveehouderij. Ook willen ze na 2015 een volumereguleringssysteem in de benen houden na het wegvallen van de melkquotering.

Deze voorstellen kunnen op veel bijval rekenen van de EMB. De bond hoopt dat deze plannen ook zullen leiden tot concrete maatregelen van de Raad van Europese Landbouwministers. Tot nog toe heeft Europees Commissaris Mariann Fischer Boel zich met succes weten te verzetten tegen extra marktmaatregelen. Zij wijst erop dat de zuivelmarkt inmiddels weer aantrekt en dat de overschotten in rap tempo wegsmelten. Punt van aandacht is nog wel de goed 500.000 ton melkpoeder en boter in opslag.

Eén reactie

  • no-profile-image

    chris_keppens@skynet.be

    IK GA ERHEEN! Géén exuses voor thuisblijvers!

Of registreer je om te kunnen reageren.