Home

Achtergrond

ECB houdt rente op 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone zoals verwacht voor de vijfde achtereenvolgende maand onveranderd gelaten.

De rente blijft daardoor op het historisch lage niveau van 1 procent, zo maakte de ECB vandaag na afloop van de maandelijkse rentevergadering bekend. ECB-president Jean-Claude Trichet licht het rentebesluit later op de middag in een persconferentie in Venetië toe.

De ECB heeft de rente sinds oktober vorig jaar teruggebracht van 4,25 procent naar 1 procent, het laagste niveau sinds de invoering van de euro in 1999. De lagere rente moet ervoor zorgen dat het goedkoper wordt voor burgers en bedrijven om geld te lenen, zodat zij met hun bestedingen de economie kunnen stimuleren. Analisten verwachten dat de rente pas in de loop van volgend jaar wordt verhoogd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.