Home

Achtergrond 6 reacties

Duizenden mensen steunen de bij

Een petitie die mensen die zich zorgen maken over de oplopende bijensterfte kunnen ondertekenen, is sinds mei ongeveer 36.000 keer getekend.

De initiatiefnemers van de petitie hebben dat vandaag laten weten. Zij willen dat er een einde komt aan het gebruik van specifieke soorten insecticiden. Een groep bestrijdingsmiddelen zou verantwoordelijk zijn voor de massale sterfte onder de diertjes.

De petitie gaat dit najaar naar de Tweede Kamer en het kabinet. Natuurbeheerder Jaap Molenaar, imker Peter Slootweg en wetenschapper Jeroen van der Sluijs van de Universiteit Utrecht namen het initiatief voor de actie. Ze hopen in november 40.000 handtekeningen te kunnen overhandigen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Onderzoek heeft geen concrete oorzaak opgeleverd. Gemakshalve worden alle mogelijkheden maar opengehouden. LandbouwGIF ligt nogal gevoelig bij de niet-onderlegde consument en de "groengekleurde onderzoeker" zodat dit een makkelijk doelwit vormt. Ook de media smult van dergelijke verdachtmakingen ondanks de integriteit en inspanningen van het agrarisch bedrijfsleven. De naïeve burger zet zijn handtekening wel maar uiteindelijk maak je krom wat recht was.

 • no-profile-image

  Jaap Molenaar

  Uw handtekening plaatsen kan op: http://stopbijensterfte.petities.nl informatie over de actie vindt u op: www.stopdebijensterfte.nl

 • no-profile-image

  dirk

  Steeds meer geluiden wijzen naar de mobiele telefoonstraling als oorzaak.Het hele land staat vol stralingsmasten.Zou men die nog uit de grond trekken als het werkelijk zo zou zijn???

 • no-profile-image

  astrid

  de boomkwekerijen die zijn de schuldige ,daar word nog volop iligale bestrijdingsmiddelen gebruikt

 • no-profile-image

  we zijn

  Al eens nagedacht of er ook een andere oorzaak kan zijn dan de bestrijdingsmiddelen? De bestrijdijdingsmiddelen die een gevaar kunnen opleveren voor de bijen zijn allang niet meer toegestaan. Wat er illegaal gebeurd weet ik niet maar het zal niet veel zijn, de wespen gedijen nog goed. Hoe zit het met de hugiene in de kasten van sommige kwekers??

 • no-profile-image

  jan Berkvens Asten nl

  Petitie, Heel goed. Ook juist is het, het bestrijdingsmiddelengebruik algeheel terug te dringen.
  Ten tweede, waar vinden we de mogelijkheid om te ondertekenen ?

  Succes .

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.