Home

Achtergrond

Duizenden lantaarnpalen weg uit het Noorden

In de drie noordelijke provincies verdwijnen de komende jaren mogelijk enkele duizenden straatlantaarns.

In Groningen, Drenthe en Friesland staan momenteel 450.000 lantaarnpalen, Daarvan zullen er 100.verdwijnen of worden vervangen door milieuvriendelijke verlichting. Dat heeft de provincie Groningen vandaag gemeld.

Het idee achter het plan is om meer energie te besparen. Ook willen de provincies de duisternis op het platteland gedeeltelijk terugbrengen. Het voornemen is een uitvloeisel van het Energieakkoord Noord-Nederland.

De provincies onderzoeken het nut van de 100.000 lantarenpalen, meldde een woordvoerster van de provincie Groningen dinsdag. Sommige straatlampen zullen worden vervangen door led-verlichting of dimbare lampen. Lampen die nauwelijks nut hebben, zullen verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.