Home

Achtergrond

Duitsland begint massale inenting

In Duitsland zijn de gezondheidsautoriteiten maandag begonnen met de massale inenting tegen de Mexicaanse griep.

Het gaat volgens Duitse media om de grootste inentingsactie uit de geschiedenis van de Bondsrepubliek.

In eerste instantie worden voornamelijk risicogroepen behandeld, zoals medisch personeel en agenten en brandweerlieden. Maar in sommige deelstaten komt de bevolking ook direct in aanmerking. Er zijn meer dan vijftig miljoen vaccins besteld. Die worden de komende maanden geleverd.

In het land zijn tot dusver ongeveer 25.000 gevallen van Mexicaanse griep geteld. Er zijn twee mensen aan gestorven. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de bevolking opgeroepen zich te laten inenten, maar veel mensen weten nog niet of ze daaraan gehoor zullen geven. Volgens onderzoek van het ministerie zou maar 25 tot 45 procent van de mensen van plan zijn zich in te laten enten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.