Home

Achtergrond

Duitse lievelingseland Knutschi is dood

Knutschi, de populairste eland van Duitsland, is dood. Paddenstoelenverzamelaars vonden het enorme hert vandaag dood in een bos bij Kassel.

Knutschi hield Duitsland de afgelopen weken in zijn ban. Van nature komen elanden in Duitsland helemaal niet voor. Knutschi is waarschijnlijk uit Scandinavië of Oost-Europa naar Duitsland gelopen. Hij wist er ook niet goed de weg: zo werden snelwegen afgesloten omdat Knutschi die dreigde over te steken.

Maandagavond werd hij bij een Autobahn met een narcosegeweer verdoofd en naar een natuurgebied gebracht. Daar is hij door nog onbekende oorzaak overleden. "Wij zijn droevig'', aldus de regering van de deelstaat Hessen in een vandaag uitgegeven verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.