Home

Achtergrond 252 x bekeken

Duitse consument eet weer iets meer verse groente

Duitse consumenten zijn wederom iets meer verse groente gaan eten.

Vorig jaar ging het om 63,5 kilo per huishouden, tegen 63,4 kilo in 2007 en 63,2 kilo in 2006.

Agromarktbureai AMI heeft de cijfers over 2008 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de Duitse huishoudens vorig jaar gemiddeld ongeveer 120 euro uitgaven aan verse groente. AMI komt met de gegevens op basis van nog lopend consumptieonderzoek van de Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

Tomaten werden vorig jaar het meest gekocht, namelijk 10,4 kilo per huishouden. Wortelen waren goed voor 7,8 kilo en komkommers en uien beide voor 6,6 kilo. De groente-top 10 meldt verder onder meer paprika, ijsbergsla, bloemkool, asperges en prei.

Of registreer je om te kunnen reageren.