Home

Achtergrond 190 x bekeken

Duits aandeel in Nederlandse export pluimveevlees daalt

Het Duitse aandeel in de Nederlandse uitvoer van pluimveevlees daalde tussen 1998 en 2008 van 40 naar 24 procent.

In diezelfde periode groeide het aandeel van de export naar Engeland van 12 naar 20 procent. Dat meldde voorzitter Jan Odink van de Nederlandse Vereniging van de pluimveeverwerkende industrie (Nepluvi) volgens Agra Europe op de jaarlijkse vergadering van Europese pluimveeverwerkers, die verenigd zijn in de Avec.

Odink voorziet goede toekomstmogelijkheden voor de Nederlandse pluimveevleessector. De consumptie van pluimveevlees is in de afgelopen tien jaar gegroeid. Daarmee is pluimveevlees de enige vleessoort, waar een groei van de consumptie optrad. Bovendien groeit de Nederlandse export van pluimveevlees. Nederland produceert jaarlijks zo’n 746.000 ton pluimveevlees en importeert daarvan nog eens 547.000 ton. Zodoende kan Nederland bijna 1,3 miljoen ton pluimveevlees verhandelen. Nederland exporteert jaarlijks 921.000 ton ofwel 71 procent van de beschikbare hoeveelheid pluimveevlees.

België is de grootste buitenlandse leverancier van pluimveevlees in Nederland met een aandeel van 19 procent. Het aandeel van Duitsland in de Nederlandse import van pluimveevlees is de afgelopen tien jaar gedaald van 27 naar 17 procent. Het Engelse aandeel groeide van 14 naar 17 procent en het Franse aandeel daalde van 11 naar 3 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.