Home

Achtergrond 171 x bekeken

Drukte van belang op hoorzitting crisiswet

De Tweede Kamer begint dinsdagvond aan een hoorzitting over de zogeheten crisis- en herstelwet.

Leden van de commissie Verkeer en Waterstaat spreken als eerste met de voormannen van de SER, Bouwend Nederland, ANWB en andere grote belangenclubs zoals TLN/EVO/KNV, VNO-NCW en LTO Nederland.

Ook vertegenwoordigers van de koepels van gemeenten en provincies komen aan bod. Milieu- en natuurclubs waaronder Natuurmonumenten en de Vogelbescherming, zijn ook van de partij. Woensdagmiddag gaat de hoorzitting door, met vooral experts over bijvoorbeeld versnelling van procedures.

De crisis- en herstelwet werd begin dit jaar aangekondigd door premier Jan Peter Balkenende en mikt op de versnelde uitvoering van bijna zestig bouwprojecten, van wegen, woningen, sluizen tot windmolenparken. Het wetsvoorstel werd op Prinsjesdag ingediend bij de Kamer. Er kunnen nog meer projecten toegevoegd worden. Het kabinet wil zo de economische crisis bestrijden. De projecten moeten extra werkgelegenheid opleveren.

Voor de projecten gelden tijdelijke maatregelen, onder andere voor beroepsprocedures en milieurapportages, die per 2014 vervallen. Het kabinet wil dat de wet op 1 januari in werking treedt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.