Home

Achtergrond 179 x bekeken

Dronkenlap botst 5 keer in dollemansrit

Een beschonken 55-jarige inwoner van Nieuwkoop heeft dinsdagmiddag tijdens een kilometerslange dollemansrit vijf aanrijdingen veroorzaakt. Dat meldde de politie.

De rit, die begon op de N11 tussen Bodegraven en Leiden, eindigde na ruim een half uur toen hij zich in het centrum van Den Haag klemreed. Terwijl de man over zijn eigen auto plaste, konden agenten hem aanhouden. Niemand raakte gewond.

Op de N11 veroorzaakte hij een eerste aanrijding, een kopstaartbotsing waarbij twee auto's waren betrokken. Hierna reed hij de A4 op en was het weer raak. Op de N14 tussen Leidschendam en Wassenaar was het tijd voor aanrijding nummer drie. Eenmaal in Den Haag kwakte hij in de buurt van Scheveningen zijn auto nog twee keer tegen andere wagens aan.

Na de eerste botsing zetten meerdere politiewagens van de korpsen Hollands-Midden en Haaglanden de achtervolging in. Een helikopter volgde hem vanuit de lucht. Hij reed enige tijd met een volledig kapotgereden achterband, lapte snelheidsregels, rode stoplichten en verbodsborden aan zijn laars.

Uit een alcoholtest die de Nieuwkoper na zijn aanhouding onderging, bleek dat hij vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man zit vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.