Home

Achtergrond

Driekwart soms hopeloos over gedrag kinderen

Bijna driekwart van de ouders weet zich soms geen raad met het gedrag van hun kroost.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Jeugd en Gezin onder 1.100 ouders dat woensdag werd bekendgemaakt. De helft van de vaders en moeders heeft moeite om consequent te blijven tegenover hun kinderen.

Van de ondervraagden zei evenwel 90 procent te vinden dat ze hun kinderen goed opvoeden. Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Ruigrok/NedPanel. ,,Af en toe met je handen in het haar zitten lijkt bij een normale opvoeding te horen'', reageert minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) die woensdag het startsein geeft voor een opvoedestafette, een serie debatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.