Home

Achtergrond

Drie nieuwe arrestaties Hoek van Holland

De politie heeft woensdag drie nieuwe verdachten aangehouden in verband met de fatale strandrellen eind augustus in Hoek van Holland.

Het zijn een 20-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, een 18-jarige Rotterdammer en een jongen (17) uit Spijkenisse. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Het totale aantal aanhoudingen staat daarmee op 26. De politie verdenkt hen van openlijke geweldpleging tijdens het uit de hand gelopen dancefeest Sunset Grooves. De 19-jarige Robby van der Leeden kwam toen door een politiekogel om het leven. Zes andere bezoekers raakten gewond. Vijf agenten gelden ook als verdachte. Het Openbaar Ministerie in Den Haag wil nog niet kwijt waarvan zij worden verdacht.

De politie toonde dinsdagavond foto's van tien nieuwe verdachten in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De 18-jarige Rotterdammer meldde zich woensdag op het politiebureau, maar kwam volgens een woordvoerster niet op de foto's voor. De 17-jarige Spijkenisser zou door zijn moeder op het politiebureau zijn afgeleverd. De man uit Krimpen aan den IJssel meldde zich direct na de uitzending. De politie heeft na het publiceren van de foto's 91 tips ontvangen.

De raadkamer van de rechtbank verlengde de voorlopige hechtenis van enkele verdachten, wist de politie ook te melden. Van vier eerder aangehouden verdachten werd de voorlopige hechtenis met negentig dagen verlengd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.