Home

Achtergrond

Dodental in Filipijnen door tyfoon stijgt nog

Het dodental door de tyfoon Parma in de Filipijnen is nog verder opgelopen.

In de afgelopen 24 uur eiste het natuurgeweld zeker 168 levens. Dat hebben de autoriteiten vrijdag laten weten. Parma trok zaterdag over de Filipijnen. Sindsdien kampt het noorden van het land met zware regenval.

In de provincie Benguet kwamen circa 120 mensen om het leven door aardverschuivingen. In het in de bergen gelegen Baguio werden zeventien mensen gedood door modderlawines. Elders in het noorden van de Filipijnen eisten overstromingen en modderstromen nog eens vijf levens. Bovendien worden op het eiland Luzón zeker veertig mensen vermist. In het weekeinde eiste Parma al circa vijftien levens. Vrijdag werden opnieuw tientallen huizen bedolven door aardverschuivingen.

Ongeveer twee weken geleden veroorzaakte de tropische storm Ketsana ook al grootschalige verwoestingen en ruim driehonderd doden in de Filipijnen. Bijna veertig mensen worden nog altijd vermist.

In twaalf uur tijd viel evenveel regen als normaal gesproken in een maand. Grote delen van de hoofdstad Manilla kwamen onder water te staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.