Home

Achtergrond 159 x bekeken

Doden door winterweer Polen

Zeker vier inwoners van Polen zijn om het leven gekomen als gevolg van het extreme winterweer.

Dat meldden Poolse media vandaag. Drie sterfgevallen deden zich voor in het hooggebergte in het uiterste zuiden van het land. Daar kampt de bevolking al twee dagen lang met temperaturen tot ver onder nul en hevige sneeuwval. Onder de doden was een herder. Alle drie de doden kwamen om door bevriezing.

In het noorden van het land verongelukte een automobilist, nadat zijn auto van de weg was geraakt in een zware storm. Een kwart miljoen Polen zat donderdag zonder stroom. Een dag eerder waren dat er nog drie keer zoveel. In het hele land was het een chaos op de wegen.

In het buurland Tsjechië ontstonden ook problemen met de levering van gas en elektriciteit, nadat leidingen beschadigd waren geraakt door omgevallen bomen. In het noordoosten van het land zitten tienduizenden mensen daardoor zonder verwarming en verlichting.

In delen van Oostenrijk en Zwitserland en in het zuiden van Duitsland viel ook een dik pak sneeuw. De temperatuurverschillen in Duitsland zijn deze maand extreem, en dan met name in het zuiden en oosten. Eerder werden nog recordwaarden van 30 graden Celsius geregistreerd. Deze dagen daalt de temperatuur 's nachts tot 8 graden onder nul.

Lees ook: Honderdduizenden Polen zitten zonder stroom

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.