Home

Achtergrond 162 x bekeken

Den Haag heeft beste digitale loket

De gemeente Den Haag heeft het beste digitale loket van Nederland.

Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van accountants- en adviesbureau Ernst & Young, dat de resultaten maandag publiceerde. Leidschendam-Voorburg en Dordrecht volgen op plaats twee en drie.

Ernst & Young voert het onderzoek jaarlijks uit bij alle Nederlandse gemeenten. Daarbij wordt vooral gekeken in welke mate de burger daadwerkelijk interactief producten en diensten kan afnemen bij de gemeente, zonder dat hij daarvoor naar het gemeentehuis moet komen.

Volgens het adviesbureau is over het geheel genomen de volwassenheid van de digitale dienstverlening toegenomen. Wel kan de communicatie in veel gemeenten nog beter en sneller. Ook wat betreft de digitale voorzieningen voor bedrijven ziet Ernst & Young nog veel ruimte voor verbetering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.