Home

Achtergrond 735 x bekeken

Dekker Chrysanten investeert in nieuw veredelingsbedrijf

Dekker Chrysanten, een van de grootste chrysantenveredelaars ter wereld, gaat in Hensbroek een hypermodern nieuwe veredelingsafdeling ontwikkelen.

In een deel van de kassen die nu nog worden gebruikt voor de teelt van bloemen zal 22.000 vierkante meter ingericht worden voor bloeiproeven en opbouw van selecties en moederplanten. Op een naastgelegen kavel zal bovendien een nieuw kantoor worden gebouwd, twee uitbloeiruimtes en een state-of-the-art onderzoeksruimte.

Met de investering is een bedrag gemoeid van 3 miljoen euro. Het investeringsbesluit is genomen op een moment dat de Nederlandse sierteeltsector zich op een historisch dieptepunt bevindt. Directeur Cees Dekker spreekt dan ook van een ‘anti-cyclische’ investering, die het bedrijf een voorsprongpositie moet gaan opleveren op het moment dat de markt weer aantrekt.

Dekker Chrysanten, opgericht in 1963, is met bijna 430.000 m2 kasoppervlak en 750 miljoen stekken per jaar de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld. Product- en procesinnovatie zijn de fundamenten onder het succes van de afgelopen jaren en de internationale expansie in het bijzonder.

Met eigen productiefaciliteiten in Hensbroek (Nederland), Tanzania, Zuid-Afrika en Bolivia is de groep niet alleen in Nederland maar ook in diverse buitenlandse afzetregio’s actief. Dekker Chrysanten heeft verkoopkantoren in Nederland, Zuid Afrika, Brazilië en Colombia.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.