Home

Achtergrond

Debuut dochtergroep Arcival

Genes Diffusion gaat opnieuw uitpakken tijdens het evenement 'Met dank aan de Koe' tijdens de beurs in Hardenberg.

De fokkerijorganisatie presenteert er dochtergroepen van Orcival en van zijn zoon Arcival.

Vooral de laatste is opmerkelijk want Arcival heeft nog geen fokwaarde. Daarmee lijkt de presentatie van een dochtergroep prematuur, maar de eerste 40 dochters van Arcival lijken bijzonder goed. Zo goed dat er zelfs een selectie gemaakt kan worden om te laten zien in Hardenberg.

"Arcival doet wat in zijn genen zit verankerd: fraaie, melkrijke en voor- al probleemloze melkkoeien brengen", zegt Genes Diffusion. De firma is enthousiast en veehouders mogen hun eigen oordeel geven in Hardenberg.

Arcival is een zoon van Orcival. Deze stier heeft zijn sporen verdiend en is nog steeds één van de best verkochte stieren van Genes Diffusion. In Hardenberg zijn derdekalfs dochters van hem te zien, waaronder Ellie 33 van de maatschap Knoef-Hendriksen uit het Overijsselse Geesteren.

"De ontwikkeling die de Orcivals hebben doorgemaakt is opmerkelijk: ze zijn uitgegroeid tot zware, brede koeien met veel capaciteit en opmerkelijke duurzaamheid. Ze hebben sterke, gezonde uiers en krachtige benen", aldus Genes Diffusion.

De dochtergroepen staan in het paviljoen van 'Met dank aan de Koe'. Daar zijn ook de Rabobank, Wildeboer, Agriprom, ForFarmers, Van Elderen, Slot-Poortman-Stapel & Co en Dekker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.