Home

Achtergrond 257 x bekeken 2 reacties

De melkprijzen stijgen weer

Van een hosanna-stemming is nog lang geen sprake, maar de melkprijzen koersen wel duidelijk naar boven. Bijna alle zuivelverwerkers schroefden hun melkprijzen omhoog.

De hoogste septemberprijs kwam voor rekening van Nemelco: €28,62 per 100 kg melk (bij 500.000 kg per jaar). Nemelco’s melkprijs steeg met €6,17. Maar twee derde daarvan kwam voor rekening van de ingevoerde wintertoeslag.

Nemelco werd op de voet gevolgd door Cono. Die zuivelverwerker deed in september €4,21 bij de prijs op, tot €28,34. Deze prijs was wel inclusief wintertoeslag à €3,25.

FrieslandCampina noteerde in september een prijsstijging van €1,00, tot €27,37. In deze prijs zat eveneens een toeslag (€3,65) inbegrepen.

Ook hekkensluiter DOC wist de melkprijs vorige maand omhoog te schroeven. DOC kwam tot een voorschotprijs van €20,48. Dat was toch €1,28 meer dan in augustus. Echter, het verschil met de andere zuivelaars bleef groot.

Bel Leerdammer noteerde als enige zuivelverwerker geen prijsstijging in september. Maar met een prijs van €27,80 deed Bel Leerdammer niet veel onder voor Nemelco en Cono.

FrieslandCampina heeft ook al een voorschot voor oktober bepaald. Dat komt uit op €29,38. Dat betekent een forse prijsstijging van €2,01. Het was voor FrieslandCampina de tweede opeenvolgende maand dat er een hogere prijs overlegd kon worden. Dat gebeurde doordat de prijzen in Duitsland, Denemarken en België stegen.

prognose:

hogere prijzen

Laatste reacties

  • no-profile-image

    arme

    zozo gaan de rundveehouders ook al met gtafieken werken dan zijn ze nu wel echt zielig hoor

  • no-profile-image

    Boer

    Nu nog iets meer en er komt weer een glimlach op mijn gezicht.....

Of registreer je om te kunnen reageren.