Home

Achtergrond

Dalende omzet Case New Holland leidt tot verlies

De omzet van landbouwmachinefabrikant Case New Holland (CNH) is het derde kwartaal ten opzichte van een jaar geleden 32 procent gedaald tot 2,1 miljard euro (3,2 miljard dollar).

Het verlies is wel wat afgenomen ten opzichte van de vorige kwartalen. In het derde kwartaal van 2008 maakte CNH nog 168 miljoen euro (252 miljoen dollar) winst. Nu meldt CNH een verlies van 17 miljoen euro (25 miljoen dollar). Dat verlies is een stuk kleiner dan in de voorgaande kwartalen. Het eerste kwartaal werd nog bijna 100 miljoen euro verlies genoteerd.

"We blijven optimistisch over de toekomstperspectieven van onze landbouw- en bouwdivisies", aldus algemeen directeur Harold Boyanovsky. De topman ziet de markt verbeteren en verwacht betere resultaten te tonen na het vierde kwartaal.

CNH werkt wereldwijd met 11.300 dealers in 170 landen. De grote agrarische groeiers waren klanten in Zuid-Amerika. Juist daar is de vraag uitgevallen, aldus CNH. Boeren hebben eenvoudigweg geen geld, zaaien minder in of kunnen geen geld lenen bij de bank.

Of registreer je om te kunnen reageren.