Home

Achtergrond

Dagelijks tien mensen met griep in ziekenhuis

Momenteel worden gemiddeld tien mensen per dag met Mexicaanse griep opgenomen in het ziekenhuis, van wie één op de intensive care ligt.

Dit heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid gezegd in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Hij acht de kans "vrij groot'' dat ook kinderen worden toegevoegd aan de risicogroepen die worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Klink krijgt volgende week het advies daarover dat hij heeft gevraagd aan de Gezondsheidsraad. Volgens hem is dat ,,ruim op tijd'' om deze groep te vaccineren. Of er voldoende vaccins zijn, hangt af van hoe groot de leeftijdscategorie''en zijn.

Er zijn 34 miljoen vaccins besteld, waavan er zeven miljoen doses voorhanden zijn. Klink hoopt dat dat er in de loop van november tien miljoen zijn. De overige komen pas na de jaarwisseling beschikbaar. Dat betekent dat er voldoende vaccins zijn voor de huidige risicogroepen, dat wil zeggen zwangeren, 60-plussers en mensen met suikerziekte en long- en hartproblemen. Als daar peuters en pubers bijkomen, zijn er echter niet genoeg vaccins. Klink zei dat er mogelijk dan een ,,herprioritering'' nodig is. Dat zou betekenen dat er gekozen moet worden welke groepen in te enten. ,,Voor die ingewikkelde afweging staan we'', aldus de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.