Home

Achtergrond

'DSB praat met Texaanse Lone Star'

De laatste strohalm van DSB heet Lone Star. Althans, dat bericht NRC Handelsblad op basis van informatie waar de krant over beschikt.

Lone Star, een opkoopfonds uit Dallas, Texas heeft al eerder met dit bijltje gehakt. Zo kocht de investeringsmaatschappij in augustus vorig jaar de noodlijdende Duitse industriebank IKB. De Amerikanen zochten volgens NRC eerder deze week contact met een zakenbank in Amsterdam over DSB. Ook het Financieele Dagblad noemt Lone Star als een van de namen die circuleert in de financiële wereld.

Lone Star voldoet aan de omschrijving die Dirk Scheringa gaf van zijn potentiële koper: een serieuze partij met genoeg geld die al eigenaar is van meerdere banken in de wereld.

Scheringa kreeg vrijdag van de rechtbank in Amsterdam tot uiterlijk maandagochtend negen uur de tijd om een overnamekandidaat de boeken te laten onderzoeken. Mocht dat op niets uitlopen, dan wordt DSB Bank alsnog failliet verklaard.

Lone Star noemt zichzelf een investeerder die gespecialiseerd is in het opkopen van slechte leningen van banken die in de problemen zitten. Lone Star heeft 24 miljard dollar aan investeringen uitstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.