Home

Achtergrond

DSB Beheer failliet verklaard

Na DSB Bank is ook houdstermaatschappij DSB Beheer failliet verklaard.

Dat maakte de rechtbank in Alkmaar, die het faillissement uitsprak, woensdagmiddag bekend.

DSB Beheer was de paraplu waar het imperium van Dirk Scheringa onder viel. Bij het faillissement zijn volgens de advocaat van DSB Beheer, Louis Deterink ongeveer dertig bedrijven betrokken. Daaronder bevinden zich internetbedrijven die werden overgenomen van DSB Bank, verzekeringsactiviteiten zoals DSB Leven en DSB Schade, het museum van Scheringa, het stadion van AZ en het eigendom van de voetbalclub uit Alkmaar.

Het faillissement treft volgens de advocaat ruim vierhonderd medewerkers. Rutger Jan Schimmelpenninck en Marcel Groenewegen zijn door de rechter benoemd als curatoren van DSB Beheer. Schimmelpenninck is, samen met Joost Kuiper, ook curator van de maandag al failliet verklaarde DSB Bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.