Home

Achtergrond 4 reacties

DOC-voorschot flink omhoog

Het DOC-voorschot voor de maand oktober gaat met maar liefst €3,51 omhoog, tot €24,01 per 100 kg melk. Dit gebeurt tegen een vetprijs van €2,21 (plus €0,28) en een eiwitprijs van €5,00 (plus €0,66).

DOC maakt met deze prijsstijging een flinke inhaalslag, die vooral veroorzaakt wordt door de stijgende prijzen voor foliekaas. Het verschil met andere zuivelverwerkers is nog altijd bijna €5,00. Maar daarbij moet gezegd dat DOC momenteel geen wintertoeslag hanteert.

Vorig jaar oktober kwam DOC nog tot een voorschotprijs van €27,88.

prognose:

duurder

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jr

  de najaarsvergaderingen komen er aan ,stelletje oplichters zijn het

 • no-profile-image

  ziek van Doc

  Ze mogen dan wel inlopen maar zitten nog maar net over het dieptepunt van RFF en maar liefst een dubbeltje minder dan 2008. Die foliekaas is echt waardeloze rommel in een overvoerde markt.

 • no-profile-image

  jan

  Je melk leveren aan FC daar wordt je vrolijk van. Die naaien je altijd een oor aan. Heb nog respect voor een kleine coop. Als de markt moeilijk loopt heeft iedereen het moeilijk, groot of klein. Alleen de grote verdoezelen de zaakjes met verhalen van dit product loopt wel goed, en dat soort ongein. In varkensslachterijen zag en zie je het zelfde, Vion kon altijd meer zeiden ze. Maar ze betalen nog steeds geen markt conforme prijs en de kleine slachterijen blijven gewoon bestaan en zijn marktconform. Dus lever je aan DOC gewoon blijven zitten waar je zit en rustig blijven, laat je niet ringeloren door arrogante FC boeren!!!

 • no-profile-image

  L.D.

  Wat hebben die friesland boeren altijd tegen DOC?!?!? ze kunnen het gewoon niet hebben dat DOC over de afgelopen jaren gezien een hogere melkprijs heeft gehad dan RFC! arrogant volk daar bij friesland

Of registreer je om te kunnen reageren.